MENIU

DOLIU URIAȘ. Legendara Rita Lee, "regina rockului brazilian", răpusă de o boală teribilă! - Piesa care i-a marcat cariera - VIDEO

Rita Lee/ Profimedia

Rita Lee, legenda rock-ului brazilian, cunoscută mai ales datorită piesei "Lança Perfume", a încetat din viaţă la începutul acestei săptămâni, la Sao Paul. Artista în vârstă de 75 de ani suferea de o boală cumplită, potrivit anunțului făcut, marți de familie, pe reţelele de socializare.

Cântăreaţa şi compozitoarea, care suferea de cancer pulmonar din 2021, s-a stins aseară "la reşedinţa ei din Sao Paulo, înconjurată de dragostea întregii familii, aşa cum şi-a dorit mereu", se arată într-un comunicat postat pe Instagram, citat de Ziare.com.

Funeraliile urmează să aibă loc, miercuri, 10 mai la planetariul din Parcul Ibirapuera.

Considerată "Regina" rock-ului brazilian, Rita Lee a marcat epoca prin spiritul liber, vocea, dar şi look-ul: părul până la umeri, cu o tentă strălucitoare (deseori în roşu) şi ochelarii cu lentile colorate.

Născută la Sao Paulo la 31 decembrie 1947, în clasa de mijloc braziliană, Rita Lee Jones şi-a început cariera muzicala în anii '60, cântând cover-uri ale trupei Beatles. Dar cu trio-ul rock Os Mutantes a devenit celebră, în apogeul tropicalismului, o mişcare libertariană care a revoluţionat muzica braziliană în mijlocul dictaturii militare (1964-1985).

După ce a părăsit grupul în 1972, ea şi-a continuat cariera solo, cu hituri majore precum "Ovelha Negra" (1975), "Mania de voce" (1979), "Lança Perfume" (1980) şi "Amor e sexo" ( 2003).

 

Mai multe articole despre:
rita lee deces regina rock brazilian