MENIU

Descoperire șocantă în apa de pe litoralul românesc

Analize de laborator au fost efectuate de inspectorii Directiei de Sanatate Publica si au aratat ca cei mai multi dintre turisti folosesc Marea Neagra pentru necesitatile fiziologice. In urma acestor teste, cercetatorii au descoperit prezenta mai multor bacterii periculoase.

Ultimele rezultate arata ca in zonele de imbaiere de pe litoral exista Escherichia coli (E.coli), dar si mai multe tipuri de enterococi. E.coli este o bacterie larg raspandita in natura, care se gaseste in mod normal in intestinul omului si animalelor. Aceasta bacterie este principala cauza a unor boli diareice si infectii urinare. Enterococul face parte si el din flora intestinala a sistemelor digestive ale aproape tuturor organismelor vii, scrie BZI.ro.

Potrivit documentului publicat de Directia de Sanatate Publica Constanta valoare de referinta a analizelor publicate este de 100 unitati/100 ml. Cea mai mare concentratie de E.coli a fost depistata la punctul de recoltare Saturn I – Plaja ADRAS, cu 132 unitati, urmatoarea pe lista fiind Cordon Venus – Saturn 2 – Plaja Actetis cu 121 de unitati, iar pe locul 3 este apa din zona Venus I – 2 Hotel Afrodita, cu 91 de unitati.

Apa cea mai putin contaminata se afla in zona Cap Aurora 2 – Hotel Onix, aici fiind depistate doar 51 de unitati. Cea mai mare valoare de Enterococi a fost tot in apa din zona plajei Adras, cu 98 de unitati, urmata si de aceasta data de zona de imbaiere din dreptul plajei Actetis cu 96 de unitati si pe locul trei, apa din zona Restaurantului Calipso din Venus cu 89 de unitati. Cel mai putin prezenti, au fost 19 unitati in zona de recoltare Neptun II.

Potrivit reprezentantilor DSP nu exista restrictii de imbaiere, valorile fiind totusi mici pentru a fi periculoase, totusi nu este recomandata inghitirea apei marii.

Mai multe articole despre:
Marea Neagră litoral bacterii