MENIU

Descoperire incredibilă! Oamenii au creat deșertul Sahara. Cum a fost posibil

Descoperire incredibilă privind unul dintre cele mai mari deșerturi din lume.

 

Potrivit Daily Mail, deșertul Sahara era o regiune verde, perfectă pentru agricultură, și cu mai multe lacuri în urmă cu aproximativ 6.000 de ani.

Deși este cunoscut ca o zonă aridă, vastă cu temperaturi crescute și puține precipitații, deșertul Sahara a fost în urmă cu câteva mii de ani un loc unde creșteau plante și existau mai multe lacuri.

Un arheolog arată că oamenii au declanșat transformarea dramatică, în deșert, a regiunii din nordul continentului african. El susține că pământul cultivat de fermierii acelor vremuri au schimbat priveliștea și au provocat uscarea locului.

Regiunea a început să se usuce o dată cu sosirea oamenilor, adică în urmă cu aproximativ 8.000 de ani. Pentru a supraviețui, ei au practicat agricultura, iar în timp de ani, au transformat regiunea, treptat, în ceea ce este azi deșertul Shara.

Fermierii antici cultivau mai multe plante care au lăsat pământul saharian expus la soare. În același timp, ei creșteau și animale care au mâncat vegetația, ceea ce a dus la o expunere și mai mare a solului la soare.

Astfel, lumina solară reflectată din pânătul încălzit al Saharei a încins aerul și a împuținat precipitațiile.

Într-un final, ploile au încetat și temperaturile în creștere au ucis plantele, lăsând în urmă doar câteva care puteau supraviețui într-un mediu mai dur, mai spune specialistul. 

Mai multe articole despre:
deşert oameni Sahara creat