MENIU

De ce timpul trece altfel când bei? Efectul alcoolului asupra organismului, descifrat de specialiști

Un pahar cu alcool declanşează aproape instantaneu în organismul tău un lanţ de reacţii complexe, după cum probabil ai observat. Însă, ceea ce nu știi este că acestea sunt mai numeroase decât ai crezut. Iată ce se petrece în creierul tău în timpul călătoriei alcoolului prin organism. Asta în caz că n-ai exagerat cu băutul, ceea ce duce la probleme mai mari decât cele descoperite de specialiști. 

De exemplu, știai că după ce bei ceva atracția față de sexul opus crește până acolo unde aproape că nici nu mai contează cum arată persoana respectivă? Cel puțin așa arată un studiu realizat în colaborare de universitățile din St. Andrews și Glasgow - „bărbații și femeile care au consumat o cantitate moderată de alcool găsesc fețele persoanelor de sex opus cu 25% mai atrăgătoare decât cei care sunt treji".

În plus, cercetătorii au mai arătat că acestă regulă se aplică și în cazul persoanelor de același sex. „Bărbați vor găsi alți bărbați mai atrăgători atunci când beau, iar femeile vor vedea alte femei mai frumoase după ce au consumat alcool. Asta indiferent de preferințele sexuale", conform cercetătorilor.

Ce se întâmplă în creierul tău atunci când consumi alcool

Se pare că cea mai plauzibilă teorie pentru care te simți mai atras din punct de vedere sexual de anumite persoane de care nu ai fi fost atras în mod normal, are legătură cu simetria bilaterală. „Oamenii găsesc alți oameni cu atât mai atrăgători cu cât o jumătate este mai similară cu cealaltă", arată studiul.

Cu alte cuvinte, alcoolul îți deteriorează abilitatea de a percepe asimetria și din acest motiv oamenii ți se par mai atrăgătoare anumite persoane după ce ai băut puțin.

În cadrul studiului, toți participanții care nu au consumat alcool au fost atrași de fețe simetrice și au fost capabili să le semnaleze, spre deosebire de participanții care au băut. În plus, studiul a mai scos la iveală și faptul că bărbații sunt mai buni la detectarea fețelor asimetrice decât femeile, după cum știam deja cu toții.

Însă, cercercetătorii au mai descoperit ceva ce s-ar putea să te surprindă. Ei bine, se pare că cu cât bei mai mult, cu atât te vei vedea mai frumos și pe tine însuți.

Sursa

Mai multe articole despre:
alcool efecte organism