MENIU

De ce nu vor bărbaţii femei deştepte: Principalele motive

Barbatii sunt atrasi de femei destepte, femei puternice, insa nu ii prea incanta realitatea in care chiar sunt inconjurati de ele - cel putin asta spun noile studii din domeniu.

Sexul tare este mai mult decat interesat de discutiile interminabile pe subiecte despre care fac emisiuni cei de la Discovery, insa, de fapt, concluziile arata ca barbatii sunt chiar intimidati de ideea de a merge la intalniri cu femei inteligente.

Barbatii nu vor femei destepte pentru ca se simt amenintati

Cel mai recent studiu realizat de psihologii de la Universitatea din Buffalo, Universitatea Luterana din California si Universitatea din Texas, arata ca femeile inteligente ii fac pe barbati sa se simta mai putin masculini. Cu alte cuvinte, atunci cand au fost chestionati, cei 105 barbati care au participat la studiu au spus ca desi le place ideea de a intalni femei inteligente, daca se pune problema ca viitoarea partenera sa le depaseasca propriile capacitati mintale, atunci atractia dispare.

Intr-un scenariu ipotetic, cei care au luat parte la studiu s-au aratat extrem de atrasi de partenerele cu cunostinte mai bogate decat ale lor. Cand insa au fost pusi in fata situatiei de a-si intalni partenerele mai inteligente in viata reala, au dat inapoi, nu au aratat aceeasi dorinta de avea o intalnire romantica.

Intr-un articol publicat de The Telegraph, intitulat „De ce unii barbatii fug la mile distanta de femeile inteligente?", Susan Greenfield, om de stiinta si scriitoare, spune ca „nu toti, dar barbatii se simt confortabil doar cand pot avea ultimul cuvant. Acesti masculi Alpha evita partenerele care concureaza cu ei din punct de vedere intelectual, si cauta mai degraba pe cineva care sa le sustina egoul, nu sa il distruga".

 

Articolul integral pe Divahair.ro

Mai multe articole despre:
bărbaţi studiu inteligenţă