MENIU

De ce nu ar trebui să gătim într-o tigaie zgâriată - Riscul URIAȘ la care ne expunem! AVERTISMENTUL unui medic

De ce nu ar trebui să gătim într-o tigaie zgâriată

Cu toții avem o tigaie zgâriată pe care o folosim cel mai des, doar pentru că o preferăm și ne place în mod special. Dar un medic a avertizat că sentimentalismul atunci când vine vorba de ustensile de gătit ar putea, de fapt, să ne dăuneze sănătății – chiar să ne expună riscului de cancer.

Dr. Poonam Desai – a postat un videoclip pe Tik Tok în care explică de ce se grăbește să-și arunce tigăile zgâriate antiaderentice sau ceramice. Doctorul a spus că nu folosește tigăi antiaderente care au zgârieturi vizibile „pentru că pot adăuga milioane de microplastice în alimentele noastre', iar clipul a strâns deja peste jumătate de milion de vizualizări. 

Microplasticele sunt particule minuscule de plastic, care sunt invizibile cu ochiul liber. Ele pot rezulta din descompunerea materialelor plastice mai mari, dar sunt prezente și în îmbrăcăminte și bunuri de uz casnic. 

Potrivit doctorului Desai, aceștia sunt „perturbatori endocrini' și „pot provoca dezechilibre hormonale, probleme de fertilitate și chiar ne pot crește riscul de cancer'.

Sistemul endocrin este o rețea de glande și organe situate în întregul corp și este responsabil pentru reglarea unei game de funcții corporale prin eliberarea de hormoni, potrivit Healthline.

Citiți continuarea pe avantaje.ro

Mai multe articole despre:
gatit tigaie risc medic