MENIU

De ce dăruim flori de 8 martie - semnificaţia buchetelor de care se bucură fiecare femeie

8 MARTIE. Minunate, delicate şi aducătoare de zâmbete, buchetele dăruite sau primite de 8 martie ne trimit într-o lume magică, în care primăvara ne face să ne bucărăm de primele zile cu miros de iarbă proaspătă. 

8 MARTIE. Buchetele de flori atrag atenţia asupra emoţiilor persoanei care le oferă, comunicând încrederea, aprecierea, respectul, devotamentul.

Semnificaţia florilor şi a buchetelor de flori dăruite cu această ocazie este legată de rolul femeii în societate, de realizările şi contribuţiile din numeroase domenii.

Ziua de 8 martie este o celebrare a afirmării femeilor din întreaga lume în cele mai diverse domenii, atât în plan social cât şi politic, iar buchetele de flori şi aranjamentele dăruite cu această ocazie omagiază prin frumusetea şi măreţia lor aceste contribuţii.

Mesaje şi felicitări de 8 Martie. Cel mai frumos mesaj pentru Ziua Mamei

8 MARTIE. Ziua de 8 Martie este cunoscută în întreaga lume ca sărbătoarea internațională a femeii. Semnificaţiile zilei de 8 martie  sunt legate de lupta femeilor pentru dobândirea unor drepturi, confundându-se ulterior cu o sărbătoare a mamelor în țările din fostul bloc sovietic.

În anul 1977, Adunarea Generală a ONU a proclamat printr-o rezoluție Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională. O sărbătoare a femeilor, recunoscută internațional, dar fără a se preciza o zi anume, a fost hotărâtă încă din 1910, de Internaționala Socialistă reunită la Copenhaga.

8 MARTIE. Mesaje, urări şi felicitări de ZIUA FEMEII: La mulți ani de 8 Martie!

8 MARTIE. După Primul Război Mondial s-a fixat data de 8 martie ca Ziua Internațională a Femeii, dar procesul de emanciparea femeii nu a fost încheiat.