MENIU

Cum vor influența noile reglementări UE cosmeticele tale preferate

În ultimii ani, s-au implementat o serie de reglementări UE în domeniul parfumurilor, produselor de machiaj, de îngrijire a pielii și a părului, având în vedere aspecte legate de ingrediente, siguranță, calitate și sustenabilitate. Aceste reglementări au fost create cu scopul de a oferi protecție consumatorilor, mai multă încredere și siguranță, de a promova utilizarea corectă a ingredientelor și de a încuraja practicile ecologice în industria cosmetică.

Noile reglementări UE vor influența cu siguranță viața oamenilor, trendurile de machiaj și produsele de beauty disponibile pe piață. Reglementările din industria cosmeticelor au ca scop să îmbunătățească mai mult calitatea produselor de înfrumusețare destinate consumatorilor, să protejeze sănătatea oamenilor și să ofere transparență în ceea ce privește ingredientele folosite.

Pe ChemSafe a fost publicat un scurt ghid despre reglementările UE la cosmetice considerate stricte.

În ceea ce privește trendurile de makeup, schimbările sunt mai mari. Se dorește utilizarea unor ingrediente mai sigure și naturale în toate produsele de machiaj. Asta probabil va favoriza o dezvoltare  a produselor organice, vegane, a cosmeticelor care au doar ingrediente naturale.

Reglementările UE se referă și la o transparență mai mare privind etichetarea produselor cosmetice. De pildă, articolele de makeup trebuie să aibă informații clare și complete despre ingredientele folosite, asta include și date despre potențialele efecte secundare. Toate produsele trebuie să prezinte o listă de ingrediente pe ambalaj, acestea fiind enumerate în ordinea descrescătoare a concentrației lor.

Reglementările se referă și la restricționarea unor ingrediente periculoase. Dacă unele produse conțin alergeni cunoscuți, ele trebuie să fie etichetate corespunzător. Alergenii pot apărea în cosmetice fel de fel, produse de machiaj, parfumuri, articole ce au conservanți. Pe ambalajul cosmeticelor trebuie să apară și ingredientele active și informații despre tipul și concentrația lor.

De asemenea, producătorii sunt încurajați să caute alternative mai sigure la produsele lor, mai ales la cele cu ingrediente controversate.

Se dorește și o creștere a produselor cruelty-free, folosirea de ambalaje reciclabile. Termenul de cruelty-free este folosit în industria cosmetică și se referă la produsele realizate fără a fi testate pe animale. Multe companii de cosmetice au astfel de mențiuni pe etichetele produselor, pentru că vor să arate că acele articole sunt foarte bune și de încredere.

Contează și originea ingredientelor. De exemplu, unii oameni vor să știe de unde provin produsele cosmetice de care sunt interesați, ce ingrediente au fost folosite, dacă sunt 100% naturale, organice, etc.

Alte tendințe sunt:

  • Găsirea de soluții inovatoare pentru lansarea unor produse mai bune, mai sigure și mai eficiente
  • Investirea în cercetare, dezvoltare
  • Crearea de noi texturi, noi formule mai bune, mai ușoare pentru oameni
  • Dezvoltare de cosmetice sigure, ce oferă protecție solară și împotriva factorilor de mediu
  • Preocuparea pentru natură.

În fiecare an, marile branduri din lume vin cu noi strategii de marketing. Produsele lor devin în scurt timp foarte populare, ele fiind cunoscute pentru calitatea, diversitate, abordările inovatoare ale îngrijirii pielii. Asta se datorează faptului că produsele sunt foarte eficiente și au și prețuri accesibile în magazinele online. De exemplu, foarte populare sunt serurile cu absorbție rapidă ce au concentrații mari de ingrediente active, care includ: vitamine, acid hialuronic, antioxidanți, etc. Prin folosirea lor, femeile observă imediat efectele - că ajută la îmbunătățirea texturii pielii, la hidratarea adecvată a tenului, la stimularea regenerării celulare, eliminarea ridurilor fine și reducerea inflamației.

Alte produse cosmetice foarte apreciate de femei pot fi:

  • Creme de față ușoare, cu un complex de ingrediente hidratante și protectoare, care oferă și alte avantaje – reduc ridurile, cresc luminozitatea tenului, îmbunătățesc elasticitatea pielii
  • Tonere cu ingrediente calmante și hidratante, care ajută la echilibrarea pH-ul pielii după alte tratamente cosmetice de curățare, demachiere, hidratare și pregătire a pielii
  • Măști de față cosmetice cu ingrediente naturale, măști cu elemente hrănitoare și hidratante care hrănesc pielea, îi oferă o textură foarte frumoasă, fresh, o strălucire pielii, reducând semnele de îmbătrânire prematură și inflamația
  • Loțiuni de față care au formule foarte ușoare și prietenoase cu toate tipurile de ten, care se absorb rapid în piele și pot hrăni și hidrata profund țesutul cutanat.

Pentru siguranța consumatorilor, fiecare produs cosmetic trebuie să aibă o dată de expirare, o perioadă de valabilitate trecută clar pe ambalaj. În acest mod, oricine poate vedea dacă produsul nu a expirat, dacă poate fi cumpărat și folosit în siguranță.

Mai multe articole despre: