MENIU

Cum te ajută sportul să stopezi căderea parului. Exerciții care favorizează creșterea părului

Exercițiile previn căderea părului. Foto/Profimedia

Poate părea surprinzător, dar sportul are enorm de multe beneficii pentru întregul organism, inclusiv pentru părul tău.

Cum te ajută sportul să stopezi căderea părului

Stimulează circulația sângelui: Exercițiile fizice pot îmbunătăți circulația sângelui, inclusiv în zona scalpului, ceea ce poate contribui indirect la aportul de nutrienți necesari pentru par.

Scade stresul: Activitatea fizică poate ajută la reducerea stresului, iar stresul cronic poate avea un impact negativ asupra sănătății părului. Reducerea stresului poate contribui astfel la menținerea unui par sănătos.

Iată care sunt exercițiile recomandate pe care le poți face pentru a stimula circulația la nivelul scalpului, stopând căderea părului.

Exerciții cardiovasculare

Practicarea unor exerciții cardio, cum ar fi joggingul, mersul pe bicicletă, mersul pe jos în ritm alert sau înotul, poate stimula circulația sângelui în tot corpul, inclusiv în scalp, stimulând creșterea părului. Acest flux sangvin crescut ajută la livrarea de nutrienți esențiali și oxigen către foliculii de par. Această circulație îmbunătățită hrănește rădăcinile părului, promovând creșterea părului și reducând probabilitatea subțierii părului.

Exercițiile care te țin cu capul în jos

Inversarea corpului prin poziția capului și a mâinilor poate aduce beneficii semnificative pentru sănătatea părului. Prin inversarea fluxului de sânge, aceste exerciții îmbunătățesc circulația sângelui la nivelul scalpului, promovând astfel creșterea părului. În plus, se știe că exercițiile în care stai cu capul în jos reduc stresul și anxietatea, ceea ce poate contribui, de asemenea, la un par mai sănătos.

Întinderea gâtului și a umerilor: Tensiunea în mușchii gâtului și ai umerilor poate restricționa fluxul sangvin către scalp, împiedicând creșterea părului. Când detensionezi această zonă îmbunătățești circulația, asigurând că nutrienții esențiali ajung la foliculii de par.

Antrenament de rezistență

Exercițiile de forță și antrenamentul de rezistență, cum ar fi ridicarea greutăților, pot îmbunătăți creșterea părului prin creșterea nivelului de testosteron din organism. Testosteronul este un hormon esențial pentru creșterea părului, iar menținerea unor niveluri echilibrate poate avea un impact pozitiv asupra sănătății părului.

Yoga

Yoga nu numai că ajută la reducerea stresului, dar îmbunătățește și circulația sângelui la nivelul scalpului și al întregului organism. Se crede că anumite poziții specifice de yoga îmbunătățesc livrarea de oxigen și nutrienți către foliculii de par, stimulând creșterea părului.

Exerciții de respirație

În afară de yoga, exercițiile de respirație profundă pot reduce stresul și promova relaxarea. Stresul este un factor comun care contribuie la căderea părului, așa că practicarea respirației profunde poate sprijini indirect creșterea părului. În plus, exercițiile de respirație stimulează oxigenul pentru a repara părul deteriorat și pentru a controla căderea părului.

 

Masajul scalpului

Masajul scalpului este, de asemenea, un tip de exercițiu! Acesta poate îmbunătăți circulația și stimula foliculii de par. Folosește vârfurile degetelor pentru a masă ușor scalpul cu mișcări circulare timp de câteva minute zilnic pentru a promova creșterea părului. De asemenea, asigura-te că folosești produse de îngrijire potrivite pentru părul tău.

Așadar, căderea părului poate fi oprită dacă pui întregul corp în mișcare și ai grijă să rămâi activă. Circulația sângelui se îmbunătățește, imunitatea crește și podoabă ta capilară va fi mai frumoasă că niciodată.

SURSA