MENIU

Cum se văd emoțiile în corpul uman și în ce mod ne afectează sănătatea

Emoții

Avem o mulțime de expresii pentru emoțiile noastre — simțim că ne explodează capul când suntem supărați, avem inima grea când suntem triști și uneori ne vine să izbucnim de bucurie. Se pare că există o explicație științifică în spatele tuturor acestor fraze și are ceva de-a face cu sentimentele noastre care vizează anumite părți ale corpului.

În acest articol vei afla modul în care emoțiile neeliberate ne pot afecta sănătatea. Am pregătit, de asemenea, sfaturi despre cum să facem față acestor sentimente reprimate.

Dr. Bradley Nelson, DC a explicat că emoțiile reținute provoacă vibrații și frecvențe în anumite părți ale corpului. Dacă nu le procesăm sau eliberăm, energia pe care o creează rămâne blocată în interior și se poate manifesta prin tensiune musculară, durere sau alte boli. Terapeutul minte-corp Kelly Vincent compară sentimentele limitate cu „un blocaj uriaș pe autostradă”, care împiedică fluxul liber de energie.

Un studiu a cartografiat senzațiile corpului asociate cu fiecare emoție.

Un grup de cercetători finlandezi a efectuat 5 experimente online cu sute de participanți din medii culturale diferite. Respondenții au fost expuși la stimuli care ar genera anumite sentimente.

De asemenea, li s-a cerut să identifice care dintre regiunile corpului lor s-au simțit activate și care părți au fost dezactivate la observarea declanșatorilor emoționali.

Citește continuare pe tabu.ro

Mai multe articole despre:
emotii corp uman sanatate depresie suparare