MENIU

Cum scoţi rapid mirosul neplăcut din încălţăminte

Probabil ca ti-ai raspuns rapid: ii speli. Dar cum la sala transpiri mult, dar nici nu vrei sa-ti distrugi adidasii spalandu-i prea des, trebuie sa recurgi la cateva trucuri. Astfel nu doar ca vei scapa de transpiratie, dar implicit vei evita dezvoltarea bacteriilor, scrie dietetik.ro.

Dupa fiecare utilizare, da-ti adidasii cu un spray antibacterian special pentru incaltari si lasa-i intr-un spatiu aerisit, cum ar fi pe balcon.

Doua alte metode foarte bune de a scapa de mirosul neplacut care se instaleaza in pantofii sport sunt pudra de talc sau bicarbonatul de sodiu. Toarna oricare din cele doua prafuri in adidasi si lasa-le sa actioneze peste noapte.

Cand prinzi o zi frumoasa, lasa-ti adidasii in bataia razelor de soare pentru a te asigura ca se usuca complet. Astfel nu se va instala umezeala care favorizeaza inmultirea bacteriilor.

Ca sa scapi de miros, dar fara sa bagi incaltarile in masina de spalat, imbiba o carpa curata in otet alb si curata-le in interior. Daca nu vrei sa depui niciun pic de efort, inmoaie o pereche de sosete in otet alb, introdu-le in interiorul adidasilor, iar pe acestia baga-i intr-o punga de plastic. Desfa punga dupa 24 de ore, apoi tine adidasii timp de 8 ore intr-o zona bine ventilata.

Naftalina nu te apara doar de molii, ci te scapa si de mirosurile urate din pantofi. Plaseaza in interiorul adidasilor cateva bucati de naftalina pe care lasa-le sa actioneze peste noapte.
Mototoleste un ziar, stropeste-l cu esenta de vanilie si baga-l in interiorul pantofilor timp de o 24 de ore. Ziarul va absorbi mirosul, in timp ce vanilia le va da o aroma de prajitura.

Mai multe articole despre:
încălţăminte miros neplăcut