MENIU

Cum să-ți detoxifiezi organismul după Crăciun. Află alimentele SECRETE

Legume

După masa îmbelşugată de Crăciun, rețetele pentru detoxifierea organismului vă vor ajuta nu doar să eliminați toxinele acumulate în corp, ci să vă redobândiți tonusul. De asemenea, vă vor face să uitați de problemele digestive, precum și de oboseală și, in plus, vă vor îmbunătăți starea de spirit. Iată 3 variante:  

1. Bautura verde

Această băutură este alcătuită în principal din legume verzi, oferind o curățare naturală a sistemului digestiv. Pentru această rețeță de detoxifiere a organismului, veți avea nevoie de: 3 morcovi, 3 frunze de varză, 2 tulpini de țelină, 2 sfeclă, 1 gulie, ½ buchet de spanac, ½ varză, ½ buchet de patrunjel, ½ ceapă, 2 căței de usturoi.

Se amestecă toate ingredientele cu apă cu ajutorul unui blender.

2. Băutură din fructe

Una dintre cele mai bune rețețe pentru detoxifierea organismului este chiar sucul preparat din fructe.

Pentru că sucul de fructe este bogat în fibre, vitamine și minerale esențiale, este o detoxifiere naturală minunată pentru organism. Această rețeță include fructe, împreună cu ulei de in și lecitină.

8 linguri de suc de portocale
4 linguri de apă
½ ceașcă căpșuni, banane sau iaurt
½ felie de ghimbir
1 cațel mic de usturoi
1 lingură de ulei de in
1 lingură de granule de lecitină
1 lingură de suc proaspăt de lămâie
1 lingură de pudră de spirulină…

3. Ceaiuri

Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru detoxifiere?

1. Ceaiul verde - are un puternic efect antioxidant și diuretic și contribuie la arderea grăsimilor, ajutând la reglarea nivelului colesterolului din organism. Poți să bei 2-3 căni în fiecare zi, ideal cu o oră înainte de fiecare masă. Dacă nu-ți va plăcea gustul amar, îl poți atenua cu puțină miere și zeamă de lămâie.

2. Ceaiul de păpădie - păpădia este un excelent detoxifiant hepatic, dar este recomandat și în curele de slăbire deoarece reglează tranzitul intestinal și contribuie la reducerea obezității. Poți consuma 3 căni în fiecare zi. 3.

3. Ceaiul de urzică - este un foarte bun diuretic și contribuie la eliminarea toxinelor din sânge și din rinichi. Contribuie la normalizarea nivelului glicemiei din organism, prevenind pofta de dulciuri. Se consumă neîndulcit, de 3 ori pe zi câte o cană, scrie eva.ro.