MENIU

Cum poți mânca cea mai bună friptură de vită - 5 metode de frăgezire a cărnii pe care puțini le știu

Frăgezirea cărnii de vită. Iată câteva metode prin care se face frăgezirea în mod corect înainte de gătire ca să se obțină o friptură savuroasă. 

 
Frăgezirea cărnii de vită. Află cum să faci asta în mod corect și care sunt cele mai bune trucuri pe care este bine să le știi înainte să gătești o friptură de vită.
 
O friptură fragedă de vită este extrem de gustoasă, însă ce trebuie făcut pentru fragezirea cărnii de vită nu știe multă lume.
 
Iată care sunt cele mai bune metode și la ce trucuri apelează marii bucătari atunci când servesc o friptură fragedă de vită.
 
1. - Cea mai comună metodă este să se bată carnea porționată pentru friptură folosind un ciocan de frăgezit. Explicația este foarte simplă, prin această metodă fibrele de mușchi se destind, așa că, atunci când carnea va fi gătită, acestea nu se vor mai întări.
 
Dacă nu aveți la îndemână un ciocan pentru frăgezit, se poate face același lucru folosind o sticlă goală de vin, o tigaie sau chiar mâinile. Nu trebuie aplicată o forță foarte mare, așa că se poate face  chiar și cu mâinile goale în cazul în care nu ai nimic la dispoziție.
 
2. - Sarea adăugată la friptura de vită. Acest lucru nu numai că îi va îmbunătăți gustul, dar sarea va scoate umiditatea din carne, iar apoi se va dizolva. Rezultatul va fi o friptură mai fragedă pentru că fibrele de mușchi din carne se înmoaie.
 
3. - Pe lângă sare, frăgezirea cărnii de vită se poate face cu o marinadă gustoasă. Fribrele musculare ale cărnii se destind și, mai mult, vor absorbi aromele ingredientelor folosite.
 
O marinadă trebuie să includă suc de lămâie sau lime, sos de soia sau oțet. Acidul citric ajută la înmuierea fibrelor musculare. Cu cât friptură va sta mai mult în acea marinadă, cu atât va fi mai fragedă și gustoasă, astfel că e bine să fie lăsată cel puțin o oră sau chiar până a două zi, însă la frigider.
 
4. - Frăgezirea cărnii de vită se poate face folosind bicarbonat de sodiu alimentar. Trebuie frecată bucata de carne cu bicarbonat, apoi să se lase cel puțin 3 ore la “odihnă” înainte să fie gătită. Bicarbonatul se va îndepărta de pe carne înainte să fie gătită.
 
5. - Cea mai simplă metodă de a mânca o friptură fragedă de vită este să fie gătită la foc mic, pentru mai mult timp. Temperaturile mici ajută fibrele musculare ale cărnii să se înmoaie, însă singura problemă este că va dura destul de mult.
 
***Ce e bine să știți când faceți friptură. Nu se mănâncă imediat ce a fost luată de pe foc. Este bine să fie lăsată timp de câteva minute, pentru că, dacă se va tăia imediat, toate sucurile din carne se vor scurge. Iar fibrele musculare trebuie să absoarbă toate aceste sucuri înainte de a fi servită. 

Sursa