MENIU

Cum arată noul Peugeot 208, cel mai economic diesel din lume

Peugeot a lansat faceliftul de jumătatea carierei pentru actualul 208. Micul model urban adoptă modificări estetice discrete, dar foloseşte o gamă de motoare performante şi eficiente, scrie automarket.ro.

La nivel general, Peugeot 208 va beneficia de 13 culori de caroserie, printre care şi noua nuanţă Orange Power, care a şi fost aleasă drept nuanţă de lansare. Pentru cei care vor şi elemente de personalizare, există şi un pachet Methol White, care adaugă elemente de culoare albă caroseriei.

Cel mai economic diesel din lume

Şi sub capotă s-au întâmplat lucruri importante, toate motorizările fiind acum conforme cu normele de poluare Euro 6. O parte dintre ele vor putea fi asociate şi unei noi transmisii Efficient Automatic Transmission (EAT6) cu şase trepte de viteză. Toate versiunile diesel de 1.6 litri HDi vor oferi emisii mai mici de 95 g/km şi vor fi echipate cu sistem start-stop în standard, excepţie făcând doar versiunea de 75 de cai putere, unde este oferit opţional.

Unitatea de 1.6 litri este oferită în trei versiuni de putere: de 75, 100 şi 120 de cai putere. Cea mai economică propunere anunţă un consum mediu de numai 3.0 litri/100 de kilometri. Valoarea este cea mai redusă din lume pentru un vehicul de serie, depăşind performanţa lui Opel Corsa Ecoflex, anunţat luna trecută cu o valoare de 3.1 litri/100 de kilometri. De asemenea, aceeaşi versiune record poate oferi emisii de numai 79 g/km.

Mai multe articole despre:
lume economic diesel Peugeot 208 noul cel mai