MENIU

Ciorba de burtă falsă. Alternativa sănătoasă. O rețetă incredibilă cu ingredient SURPRIZĂ

Rețetă ciorbă de burtă falsă

Fie că ții post, fie că nu poți să consumi carne din motive de sănătate ori că ești ovo-lacto-vegetariană, avem o alternativă excelentă la rețeta clasică de acest tip. Ea seamană uimitor de mult la aroma și la gust cu ciorba de burtă clasică, așa că te poți răsfăța din plin cu ea. 

În plus, cei dragi nici nu vor realiza inițial că le minți ochii și papilele gustative. Iată cum poți să prepari o ciorbă de burtă falsă și care este ingredientul-surpriză din compoziția ei, cel care înlocuiește cu succes burta.

Ingrediente necesare pentru ciorba de burtă falsă:

- 500 g de ciuperci pleurotus;

- un morcov;

- un sfert de țelină;

- o rădacină de pătrunjel;

- câțiva căței de usturoi;

- 200 ml de smântână ori de iaurt gras;

- un galbenuș de ou;

- sare;

- piper;

- ulei;

- 1-2 gogoșari murați (opțional).

Cum prepari ciorba de burtă falsă

Pentru început, dă pe răzătoare morcovul, țelina și rădăcina de pătrunjel, după care călește legumele în puțin ulei timp de 5 minute. Adaugă peste ele aproximativ 2-2,5 litri de apă și așteaptă să dea în clocot. Între timp, taie ciupercile în fâșii pentru a crea aspectul de burtă. Adaugă și ciupercile în ciorba de legume. Presare sare și piper, acoperă vasul cu un capac și lasă preparatul la fiert aproximativ jumătate de ora.

Dupaă ce se fierb legumele, lasă la foc mic până adaugi treptat galbenușul amestecat cu smântână. La final, adaugă usturoiul pisat și, dacă vrei, câteva felii de gogoșari murați. Amestecă totul bine și, după ce se mai racește puțin, servește ciorba de burtă falsă cu ardei iute. Poți să adaugi și oțet la servire pentru a semăna cât mai mult cu rețeta clasică de ciorbă de burtă. (sursa: divahair.ro)

Mai multe articole despre:
ciuperci reteta vegetariana ciorba de burta