MENIU

Cine e cel mai mare colecţionar de JOCURI VIDEO din lume

Cine e cel mai mare colecţionar de JOCURI VIDEO din lume

Michael Thomasson a primit de curând distincția de cel mai mare colecționar de jocuri video din lume cu care este prezent în Cartea Recordurilor ediția din 2014.

Primul joc video al său a fost primit la vârsta de 12 ani, de Crăciun, iar acum, 31 de ani mai târziu este mândrul proprietar a unei colecții de 11.000 de titluri. Primul joc colecționat de acesta este Cosmic Avenger pentru Colecovision, și este de altfel jocul de care este cel mai mândru, fiind și unul dintre cele mai rare la ora actuală.

Totuși nici o colecție de jocuri nu este completă dacă nu ai și consolele pe care să le joci, obiectiv îndeplinit de către Thomasson, care deține aproape toate consolele de jocuri lansate vreodată. Nu vorbim doar de consolele mainstream ci și de cele mai obscure, care nu s-au bucurat de un succes major, și de asemenea și jocurile aferente acestora. Între acestea se află și Casio Loopy, care este de altfel singura consolă destinată pieței fenimine, lansată în Japonia în 1995.

Întreaga colecție a lui Thomasson valorează între 700.000 și 800.000 dolari la valoarea actuală a pieței, însă cu siguranță pentru proprietarul colecției are o valoare infinit mai mare. Cred că știu și eu câteva persoane care s-ar pierde prin depozitul de jocuri al lui Thomasson și ar fi cei mai fericiți oameni atunci când ar ieși de acolo.