MENIU

Cinci remedii naturiste pentru mâinile crăpate şi uscate. Le poţi prepara la tine acasă

Frigul şi vântul pot să-ţi usuce pielea mâinilor, lăsând-o aspră şi sensibilă la atingere. De aceea, în anotimpul rece este important să îţi hidratezi mâinile corespunzător. O poţi face cu măşti sau creme preparate chiar de tine.

Iată cele mai bune remedii pentru mâini uscate şi crăpate:

1. Prepară o pastă dintr-o jumătate de avocado bine copt, o lingură de ulei de măsline şi o lingură de oţet de mere. Amestescă totul bine, apoi aplică pata obţinută pe mâini. Las-o să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Pielea va deveni mai fină.

2. Lasă-ţi mâinile să se înmoaie, timp de câteva minute, într-un recipient în care ai turnat apă şi oţet de mere. Şterge-te apoi superficial. Oţetul de mere ajută la calmarea mâinilor crăpate şi uscate.

3. Prepară o mască cu un gălbenuş de ou, puţin suc de lămâie şi o lingură de ulei de măsline. Aplică totul pe mâini şi stai aşa timp de 15 minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Această mască previne îmbătrânirea mâinilor şi catifelează pielea.

4. Fă-ţi propria cremă de mâini - Combină puţină apă de trandafiri cu o lingură de glicerină şi câteva picături de suc de lămâie. Masează mâinile cu această loţiune, care, în plus, ajută şi la estomparea petelor de pe piele.

5. Prepară o cremă din suc de castraveţi şi glicerină şi dă-te cu ea pe mâini în fiecare seară. Aceasta te va ajuta să-ţi hidratezo corespunzător pielea.

Sursa: dietetik.ro