MENIU

Cele mai PERICULOASE mâncăruri de pe masa de Crăciun. Sigur le consumi și tu, fără să știi cât sunt de NOCIVE

Masă de Crăciun

Crăciunul vine, în fiecare an, cu mese îmbelșugate, bucate alese și preparate pe care nu le poți refuza. Cei mai multi în zilele de sărbătoare avem impresia că ne este permis orice în materie de mâncare, fără să știm cât sunt de periculoase unele alimente de la masa de Crăciun. Îți pot afecta silueta, dar și sănătatea.

Prăjelile în ulei sau untură - Mâncărurile tradiționale de Crăciun conțin carne, cârnați, cartofi prăjiți și alte preparate scăldate în untură sau ulei. Dacă se întâmplă să mai și refolosești uleiul din tigaie, atunci ai un întreg proces prin care se formează substanțe cancerigene care intra apoi în toate alimentele prăjite.

Mezelurile tradiționale - Chiar și atunci când toate ingredientele provin de la animale sănătoase, care nu au fost expuse pesticidelor și nici tratate cu hormoni, mezelurile tradiționale pot fi periculoase pentru digestie, ficat și pancreas. Încearcă să consumi cu moderație astfel de delicii culinare și nu uita să le combini mereu cu legume proaspete sau murate.

Slănină și untură - Au un conținut de grasime uriaș, slănina și untura sunt de obicei sărate cu generozitate. Evită aceste grasimi concentrate, care îți pot afecta sistemul circulator, dar și ficatul și pancreasul. 

Băuturile acidulate și îndulcite - Știi foarte bine că sucurile acidulate nu sunt bune pentru sănătatea ta, dar în perioada Sărbătorilor treci cu vederea acest aspect și uiți de efectul lor asupra organismului și a sistemului digestiv.

Dulciurile - Încă din copilărie am asociat Crăciunul cu dulciurile și nu există Sărbători de iarnă fără cozonaci, bomboane, ciocolată sau prăjituri. De preferat este să alegem preparatele facute in casa, în care conservanții și E-urile sunt inexistente.