MENIU

Cele mai bune alimente ANTISTRES

Cele mai bune alimente antistres

Starea de bine incepe la masa. Sunt carente alimentare care accentueaza stresul, dar si alimente care contribuie la relaxarea psihicului si a organismului. Nuci, lactate, ciocolata neagra, peste, afla care sunt cele mai bune alimente anti-stres.

Alimente bogate in tirozina

Tirozina este un acid aminat folosit de organism pentru producerea dopaminei si a adrenalinei, substante care asigura adaptarea organismului la stres si un bun echilibru nervos. O stare de stres cronic reduce rezervele de tirozina si provoaca oboseala, deficultati de concentrare, apatie. Organismul poate fabrica in mod natural tirozina, insa in perioadele stresante nu este suficienta si poate aparea depresia.

Alimentele bogate in tirozina sunt bananele, avocado, carnea de pasare, carnea de vita, lactatele si anumite seminte, cum ar fi migdalele, susanul sau semintele de dovleac.

Alimente bogate in triptofan

Triptofanul este un acid aminat care nu este sintetizat de organism, dar este esential in producerea serotoninei, care regleaza dispozitia. Triptofanul trebuie obtinut prin alimentatie, caci mareste rezistenta psihica si imbunatateste somnul, calmeaza anxietatea si depresia. Lipsa triptofanului poate declansa agresivitate.

Alimentele bogate in triptofan sunt ouale, lactatele bogate in lactoser (branza proaspata de ex), carnea de curca, leguminoasele, orezul complet, bananele, ouale, semintele de dovleac.

Vezi mai multe aici