MENIU

Cel mai bine păstrat secret al Austriei – Hallstatt

Hallstatt, localitate pe malul lacului cu același nume, este una dintre cele mai pitorești din Austria, dacă nu chiar din întreaga lume. Înconjurat de un superb lanț muntos, orașul are o atmosferă pe cât de calmă, pe atât de fermecătoare.

Nu este tocmai ușor să ajungi în Hallstatt, decât dacă alegi să mergi cu mașina, ceea ce îl face și mai interesant – nu vei întâlni prea mulți turiști gălăgioși.

În cazul în care călătorești de la Salzburg la Viena, poți lua trenul care face legătura între cele două orașe și să te dai jos în Attnang-Puchheim. De acolo ia un alt tren spre Bad Ischl și Obertraun. Stația de tren din Hallstatt este chiar înainte de Obertraun. Odată ajuns aici, nu mai trebuie decât să iei feribotul peste lacul Hallstatt și ai ajuns la destinație. Simplu, nu?

După ce ai ajuns în sfârșit în Hallstatt, probabil o să te întrebi ce poți face aici. Printre principalele atracții se numără orașul însuși, cu arhitectura sa pitorească. Asigură-te că vei face cât mai multe fotografii de pe feribot cu întreg orașul, deoarece această panoramă este greu de egalat.

Mai multe pe Aradon.ro.

Mai multe articole despre:
secret Austriei Hallstatt