MENIU

Cea mai mare greșeală pe care o poți face după ce ieși de la duș. Dermatologii trag un semnal de alarmă!

Duș - imagine de arhivă

Majoritatea femeilor sunt extrem de atente atunci când vine vorba de îngrijirea pielii, la pașii pe care îi au de urmat mai ales atunci când vine vorba de curățarea tenului. Sfaturile experților despre cum putem efectua această rutină s-au diversificat de-a lungul anilor, însă există un aspect extrem de important pe care, dacă nu îl respectăm, tindem să ruinăm toată sănătatea pielii noastre și să ne alegem, din păcate, cu diverse probleme ale tenului.  

Nu puține femei obișnuiesc să-și șteargă tenul cu prosopul după spălare, însă aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care o pot face tenului lor. Nu este deloc o variantă sănătoasă, căci în materialul acestuia își fac cuib rapid bacteriile și murdăria acumulate în timpul zilei. 

Nu-ți mai șterge fața cu prosopul! Este cea mai mare greșeală pe care o poți face 

Medicii specializați în deramtologie trag un semnal de alarmă asupra obiceiului de a-ți șterge fața cu ajutorul unui prosop. Este una dintre greșelile de îngrijire ale pielii, pe care experții nu o recomandă deloc, doar în situațiile în care prosopul pentru față este spălat zilnic. 

Georgiana Gheba este medic deramtolog și pe contul ei personal de TikTok postează deseori clipuri video informative despre tot ceea ce înseamnă piele și îngrijirea acesteia. De data aceasta, ea a atenționat asupra ștergerii tenului cu prosopul. 

„O greșeală de îngrijire a pielii pe care nu aș mai face-o: nu aș mai folosi prosop pentru a mă șterge pe față, decât dacă l-aș spăla zilnic! Pentru că este foarte ușor să se acumuleze în el tot felul de organisme și murdărie pe parcursul zilei. 

Variante: lăsăm să se usuce pielea în mod natural sau aplicăm produse care merg pe pielea umedă, nu acid sau retinoizi. Putem aplica, de exemplu: niacinamidă, acid hialuronic sau cremă hidratantă.”, a explicat medicul dermatolog Georgiana Gheba, prin intermediul unui clip video postat pe platforma TikTok. 

Sursă text: Eva.ro

Mai multe articole despre:
dus rutina dus greseli dus piele prosop dermatologi