MENIU

Ce se întâmplă în corpul tău în timpul orgasmului

Corpul uman este o mașinărie care continuă să uimească specialiștii din toate domeniile. Una dintre cele mai intense experiențe ale corpului este orgasmul, acea stare de plăcere absolută pe care o simțim când facem sex.

În timpul sexului, corpul reacționează în 4 etape – excitație, platou, orgasm, rezoluție.

Excitarea. Se eliberează în corp serotonina, numită și ”hormonul fericirii”. Pupilele se dilată, inima bate într-un ritm accelerat, se eliberează adrenalina, iar circulația sângelui în regiunea organelor genitale se intensifică. Se produce dopamina, substanța cunoscută ca hormonul plăcerii.

Platou. Mușchii încep să se contracte, inima bate în continuare accelerat. Respirația și circulația sângelui sunt la fel accelerate. Se produce norepinefrina, care este sintetizată din dopamina. Pot apărea spasme ale mușchilor feței, mâinilor și picioarelor.

Orgasm. Mușchii pelvieni la femei se contractă, la fel ca și organul genital masculin. Are loc o explozie de plăcere, toți mușchii corpului fiind încordați și având spasme. Bărbații ejaculează, fapt ce poate fi întâlnit și la femei. Nivelul înalt de oxitocină duce la orgasm. Aceasta reduce cu siguranță stresul și contribuie la apropierea emoțională între parteneri.

Rezoluția. Organismul se relaxează. Mușchii nu se mai contractă. Femeile pot obține imediat încă un orgasm, însă bărbații sunt în perioada de stagnare.

Mai multe articole despre:
null