MENIU

Ce se întâmplă după căsătorie cu tinerii care au depus jurăminte de castitate

Bărbaţii care fac jurăminte de castitate au probleme serioase în a se obişnui cu viaţa sexuală după căsătorie, arată cercetările citate de livescience.com.

Bărbaţii care reuşesc să îşi păstreze virginitatea până la căsătorie sunt dezorientaţi şi nepregătiţi pentru viaţa sexuală după ce se însoară, scrie livescience.com, care citează un studiu al cercetătoarei Sarah Diefendrof, doctorand al Universităţii Washington din Seattle.

Chiar şi după ce se însoară, unii dintre tineri au o problemă reală atunci când trebuie să treacă peste învăţăturile anterioare, care spun că sexul (cel în afara căsătoriei) este murdar.

"Eu află, timp de 20 de ani, că sexul este ceva greşit. Apoi, ar trebui să facă tranziţia de la sexul murdar, din afara căsătoriei, la cel sacru, din interiorul mariajului, dar adevărul e că nu se pot descurca atât de bine la treaba asta", spune Sarah Diefendrof.

Jurămintele de castitate sunt întâlnite în mai multe state americane şi sunt adoptate atât de fete cât şi de băieţi. Pentru a-i ajuta pe tineri să păstreze jurămintele, bisericile organizează grupuri de sprijin, în care băieţii se ajută reciproc pentru a trece peste "tentaţii, cum ar fi pornografia, masturbarea sau sexul premarital.

Odată căsătoriţi, grupurile de sprijin dispar, iar tinerii rămân oarecum singuri şi dezorientaţi, în condiţiile în care nu mai au cu cine să vorbească despre sex. Ei nu pot avea astfel de discuţii nici cu soţiile lor şi, spun mulţi dintre ei, şi-ar dori ca biserica să ofere mai mult sprijin şi după căsătorie.

 

 

Mai multe articole despre:
biserică căsătorie virginitate castitate