MENIU

Ce să faci ca să nu ai buzele crăpate iarna. Balsamul natural pe care ţi-l poţi prepara singură

Vântul, gerul, dar şi insuficienta hidratare pot duce la crăparea buzelor.

Balsamul de buze nu ar trebui să lipsească din poşetă în această perioadă. Aplicat înainte de a ieşi afară, acesta va proteja pielea, păstrând frumuseţea buzelor.

Un balsam de buze extrem de eficient poate fi preparat în propria bucătărie, din câteva ingrediente: miere, ceară de albine şi ulei (de măsline, de susan, din sâmburi de caise sau din migdale dulci).

Iată cum se prepară: pune 55 de grame de ulei şi 7 grame de ceară de albine într-un vas de sticlă sau într-o oală şi fierbe ingredientele la bain-marie, la foc mediu. Ceara de albine trebuie să se topească şi să se combine cu uleiul.  Ia amestecul de pe foc şi pune-l într-un bol de sticla; adaugă o linguriţă de miere şi apoi foloseşte mixerul ca să omogenizezi ingredientele.

Va rezulta aproximativ un sfert de ceaşcă de balsam de buze.  Pune-l în borcanele mici cu capac şi păstrează-l într-un loc uscat şi răcoros.

Opţional, dacă vrei să-i dai balsamului o aromă specială, adaugă câteva picături de ulei esenţial de vanilie, mentă sau lămâie.