MENIU

Ce greşeli faci atunci când îţi usuci părul

Ce greşeli faci atunci când îţi usuci părul

Nimic nu se compară cu acel sentiment unic pe care îl ai când ieşi de la salon, cu părul proaspăt spălat şi coafat, şi cu o îngredere în tine de neegalat.

Cu toate acestea, oricâtă experienţă ar avea, majoritatea femeilor nu reuşesc să ducă acest ritual la bun sfârşit acasă. De cele mai multe ori, o serie de greşeli banale se strecoară în ritualul de îngrijire, iar multe dintre acestea au legătură cu uscarea părului. Iată care sunt cele mai întâlnite astfel de greşeli:

Începi să-ţi usuci părul, fără a scăpa mai întâi de excesul de apă

Acest lucru prelungeşte procesul de uscare, adică presupune o expunere îndelungată la aerul cald al uscătorului. Şi ştii deja că aerul cald al foehnului nu-i face bine părului tău.

Foloseşti o cantitate prea mare de produse de îngrijire

Fie că eşti adepta uleiurilor, fie că foloseşti o spumă de styling pentru volum, trebuie să ştii că acestea se absorb foarte repede în timpul procesului de uscare, aşadar nu exagera cu cantităţile.

Îţi usuci tot părul în acelaşi timp

E important de ştiut că, în timpul procesului de uscare, părul trebuie împărţit în secţiuni. Fiecare secţiune trebuie uscată pe rând, altfel rişti să-ţi expui o anumită zonă prea mult timp în faţa aerului cald, iar asta degradează părul în timp.

Sursa: unica.ro

Mai multe articole despre:
păr uscat uscat păr