MENIU

Ce a găsit o mamă printre jucăriile fetiţei de 7 ani: "Mi s-a făcut pur şi simplu rău"

Fetiţa ţinea un regim drastic, la sfatul unei prietene

Mama unei fetiţe de 7 ani a rămas pur şi simplu împietrită când a văzut ce ascundea fiica ei în vârstă de 7 ani în cameră, scrie Daily Mail, citat de Jurnalul.ro.

În timp ce făcea curăţenie în camera micuţei, Amy Cheney, mama a trei copii, povesteşte că a găsit pe jos, ascunsă printre păpuşi şi alte jucării, o hârtie care conţinea o dietă. Scrisul era chiar al fetiţei, relatează cotodianul britanic.

Micuţa vroia să ţină un regim strict, care presupunea să consume doar 580 de calorii pe zi, faţă de necesarul de 1.740, stabilit de medici pentru un copil de 7 ani. În plus, bucata de hârtie conţinea şi o listă cu exerciţiile fizice pe care fetiţa dorea să le facă zilnic: 34 de flotări, 32 de sărituri, 3 ture cu bicicleta şi alergări de 3 ori pe zi. În dreptul fiecărei "sarcini" erau trecute câteva căsuţe, care trebuiau bifate atunci când obiectivul respectiv era atins.

"Când am văzut hârtia, mi s-a făcut pur şi simplu rău. Parcă mă lovise cineva în piept", mărturiseşte Amy. Femeia spune că niciodată copiii ei nu au avut probleme cu greutatea, iar dietele nu erau necesare.

Amy a discutat cu fetiţa ei despre această listă, iar copila a recunoscut că regimul îi fusese dat de o colegă, care îl ţinea la rândul ei.

Iata ce alimente erau incluse în aceasta dietă: 2 iaurturi (câte 70 de calorii fiecare), 3 mere (80 calorii fiecare), o pară (100 de calorii), 1 kiwi (50 calorii) şi 5 pahare de apa.

Potrivit unui studiu realizat anul trecut pe 31.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 si 13 ani, mai mult de jumătate dintre aceştia vor deja să slăbească.

În Marea Britanie, în 2010, 200 de copii între 5 şi 9 ani au ajuns la spital cu diagnosticul de anorexie.

Mai multe articole despre:
regim