MENIU

Cât timp se fierbe bulionul, de fapt, pentru a rezista toată iarna. Greșeala pe care o fac gospodinele

Bulionul este un preparat ușor de făcut, care va da gust mâncărurilor tale la iarnă. 

Bulion de casă reţetă. Această rețetă de bulion reprezintă o alternativă sănătoasă, făcută în casă, la borcanele de pastă de roșii pe care le găsiți la supermarket.

Bulionul păstrat în recipiente de sticlă este mai sigur și mai sănătos decât cel păstrat în conserve de aluminiu.

Bulion de casă reţetă. Ingrediente pentru bulion:

10 kilograme de roșii
3 linguri de sare grunjoasă
3 linguri de zahăr
ulei de floarea soarelui pentru „sigilare”

Bulion de casă reţetă. Mod de preparare bulion:

Când alegeți roșiile, aveți grijă să nu fie lovite, să fie coapte și cărnoase, pentru un rezultat final mai bun. Se spală roșiile bine sub un jet de apă rece, li se scot codițele și se taie în bucăți mai mari.

Se pun roșiile tăiate în mașina de separat pielițe și semințe sau în mașina de pasat. Cu ajutorul acesteia, veți reuși să separați sucul și pulpa, necesare pentru această rețetă de bulion. În cazul în care nu aveți o astfel de mașină, roșiile se pun la fiert, iar după ce fierb, se pun într-o sită și se presează cu o lingură de lemn, până când obțineți pulpa și sucul, fără semințe sau pielițe.

Beneficiile sucului de roşii: De ce trebuie să bem în fiecare zi un pahar 

În cratițe sau oale joase, care au o deschidere largă, se pun pulpa și sucul obținut prin pasare. Folosiți astfel de vase, deoarece dacă fierbeți bulionul mai mult timp, va căpăta o culoare brună. Se fierbe bulionul, amestecând din când în când cu lingură de lemn, pentru a nu se prinde nimic de baza oalelor. După ce a scăzut zeama semnificativ, se adaugă și sarea, precum și zahărul dizolvat în puțină apă fierbinte în prealabil.

Se mai dă compoziția în câteva clocote, după care se pune bulionul în borcane sterilizate. Culoarea obținută trebuie să fie deschisă. Se acoperă borcanele cu o pătură și se lasă la temperatura camerei o zi, după care se mută în cămară, la răcoare.

Pentru siguranță, puteți turna la final o peliculă fină de ulei, înainte de a pune capacul fiecărui borcan. Vă asigurați astfel că bulionul nu va fermenta peste iarnă.