MENIU

Cât mai valorează "suta de lei" cu portretul lui Bălcescu, din vremea lui Ceaușescu?

Bancnota de 100 de lei din perioada comunistă, cea cu portretul revoluționarului Nicolae Bălcescu, este în continuare un artefact căutat de amatorii de suveniruri din "Epoca de Aur". La fel cu în cazul multor alte obiecte din acea perioadă, pretențiile celor care le vând sunt mai mari, uneori chiar exagerate, față de valoarea reală la care se vând.

Pe site-urile de vânzări pot fi găsite numeroase anunțuri privind vânzarea unor bancnote din perioada comunistă. Recent, un potențial vânzător a întrebat, pe o rețea de socializare, cât ar putea obține pentru "suta cu Bălcescu"?



Cele mai multe răspunsuri au indicat o valoare medie de 20 de lei, cu oscilații între 15 și 25 de lei, la fel cum indică și cele mai multe anunțuri de pe site-uri specializate. Cu toate acestea, au existat și opinii legat de o valoare de ordinul sutelor sau chiar miilor de euro, dar acestea se bazează pe pretențiile ofertanților, fără a exista dovezi că astfel de tranzacții chiar s-au finalizat.

Bancnota de 100 de lei era cea mai mare ca valoare în perioada comunistă, însă mult mai valoroasă pentru colecționari sunt bancnotele mai mici ca valoare, dar care sunt mult mai rare pe piață.

Mai multe articole despre:
balcescu suta de lei ceausescu comunism