MENIU

Cât de periculoase pot fi anvelopele îmbătrânite

<p>ANVELOPE</p>

Studiile realizate in toata lumea ne arata ca o anvelopa imbatranita poate duce la accidente mortale, scrie 4tuning.ro.

Ce inseamna anvelope imbatranite?

Pneurile au o viata in care pot fi folosite, ca orice alt obiect sau piesa din jurul nostru. Nu vom putea merge cu aceleasi incaltari toata viata, la fel este si cu pneurile. Un pneu poate fi utilizat in siguranta pana cand imbatraneste. Si, de obicei, imbatranirea apare la 5-6 ani de cand a fost fabricat. Asta daca nu cumva a fost uzat mai repede si trebuie aruncat.

Imbatranirea pneurilor poate fi de mai multe feluri: poate imbatrani peretele exterior si poate sa crape. Fie de la soare, de la nisip, de la frecarea cu bordurile, de la desumflarea rotii sau de la o depozitare gresita. Insa cauza cel mai des intalnita este imbatranirea cauzata de functionarea masinii cu o presiune gresita in pneuri. Daca umflam prea mult o anvelopa, aceasta se va uza peste masura pe suprafata de rulare, in mijlocul acesteia. Daca mergem cu presiune scazuta, pneul se va uza pe partile laterale si pe pereti.

Insa nu doar anvelopele folosite imbatranesc. Exista si pneuri noi-noute, niciodata montate, care ajung sa nu mai fie bune. Pneurile noi imbatranesc si ele. Fie din cauza ca au fost depozitate gresit, la temperaturi mult prea ridicate, fie ca materialul folosit a iesit din perioada de garantie si incepe sa produca pagube. Mai exact, chiar daca pneul nu a fost folosit, exista riscul ca liantul folosit la lipirea straturilor de cauciuc sa se desprinda dupa mai multi ani. Citeste mai mult....

Mai multe articole despre:
accidente anvelope perico