MENIU

Aşa tratezi problemele părului iarna

<p>13 idei ca sa arati super sexy</p>

Sezonul rece poate fi un coșmar pentru podoaba ta capilară. Îl usucă şi îi răpește din volum, din strălucire și din vitalitate. Află din articolul nostru ce trebuie să faci pentru a evita aceste probleme.  

Vârfurile despicate, firele rupte, scalpul uscat și părul cu tendință de îngrășare sunt câteva dintre neplăcerile care-ți dau bătăi de cap în sezonul rece. Precum pielea, și părul are de suferit din cauza vântului nemilos sau a gerului năpraznic. Îți venim în ajutor cu câteva trucuri simple care te vor ajuta să-l protejezi de vremea capricioasă.

Un volum de invidiat

Beretele, pălăriile și căciulile te apără de frig în perioada iernii și sunt utile dacă vrei să previi uscarea părului. Însă tot ele sunt cele care îi „fură“ din volum. Ce e de făcut? Folosește un șampon cu o formulă specială pentru mai mult volum, cum sunt cele pe bază de colagen sau de extract de mătase. Întăresc firul de păr de la rădăcină și, astfel, acesta își va recăpăta vitalitatea.

Vârfuri despicate? Au fost odată!

Aerul uscat și temperaturile scăzute deshidratează părul, care-și pierde strălucirea și devine aspru. Nici produsele de coafare nu sunt de ajutor, ci, dimpotrivă, grăbesc deteriorarea structurii firului. Stratul de keratină se subțiază, iar, drept consecință, firul se despică la vârf. Poți preveni uscarea podoabei capilare dacă urmezi un ritual adecvat de îngrijire. Folosește în lunile de iarnă un șampon cât mai hidratant cum sunt cel din extract de urzică şi cel îmbogățit cu keratină. După șamponare, aplică un balsam regenerant și lasă-l să acționeze câteva minute. Acesta hrănește firul de păr în profunzime și închide cuticulele de la suprafață, scăzând astfel riscul deshidratării.

Electrizarea, o problemă de sezon

Tot din cauza aerului prea uscat și a purtării căciulilor, te confrunți și cu electrizarea părului. Prin urmare, firele „refuză“ să mai stea la locul lor. Pentru a le „îmblânzi“, folosește un tratament capilar hrănitor. Poți alege produse care conțin ulei de jojoba sau ulei de ricin, întrucât ajută la fortificarea firelor, fără a le încărca. De asemenea, renunță la periile din metal și schimbă-le cu unele din lemn sau din bambus, care au o acțiune mai delicată.

Spune adio părului gras!

Un alt neajuns al iernii este faptul că producția de sebum crește, mai ales dacă obișnuiești să porți  căciulă. În consecință, părul se va îngrășa mai repede,  iar tu vei fi tentată să te speli mai des. Acest obicei este însă contraindicat, pentru că îndepărtează stratul protector de ulei de la nivelul scalpului, ceea ce favorizează uscarea părului. Poți evita producerea excesivă de sebum dacă utilizezi produse cât mai puțin cremoase, cu o textură ușoară și îmbogățite cu extract de mentă.

Mătreață? Așa scapi de ea!

Frigul și lipsa umezelii determină uscarea scalpului, ceea ce duce la apariția mâncărimilor și a mătreții. Din acest motiv, este bine să ai grijă și de sănătatea scalpului. Folosește o dată pe săptămână o mască hidratantă cu o formulă specială pentru pielea capului și astfel poți preveni mătreața. Este bine să utilizezi cât mai puține produse de coafare, întrucât acestea încarcă firul de păr și stimulează deshidratarea pielii.

Continuare pe clicksanatate.ro

Mai multe articole despre:
păr cap mătreaţă