MENIU

Are 100 de ani, dar lucrează 13 de ore pe zi, şase zile pe săptămână. Care este "secretul" ei

O bătrână din Statele Unite ale Americii dă dovadă, zi de zi, că vârsta înaintată nu trebuie să însemne, neapărat, inactivitate. Deşi are 100 de ani, Felimina Rotundo lucrează şase ore pe zi, şase zile pe săptămână.

Felimina Rotundo a împlinit 100 de ani în luna august. Totuşi, deşi unii îşi petrec bătrâneţea odihnindu-se, femeia este încă extrem de activă: lucrează şase ore pe zi, şase zile pe săptămână.

Este angajata unei curăţătorii din Buffalo, New York, iar rogramul ei începe la ora 6 dimineaţa şi se încheie la 7 seara, relatează today.com.

"Nu cred în pensionare", a povestit recent bătrâna. "Cred că la 65 de ani eşti încă tânăr. Dacă m-aş fi pensionat la 65 de ani, ce aş fi făcut în toţi aceşti ani? Aş fi înnebunit! Lucrez pentru că iubesc oamenii. Vreau să fiu aproape de oameni", a adăugat ea.

Americanca a început să muncească pe când era o adolescentă.

"Primul meu loc de muncă a fost la o fabrică de pantofi din Annville, Pennsylvania. Aveam 15 ani. Câştigam 10 dolari pe săptămână, dar îmi efectual cele 40 de ore de muncă şi nu plângeam. Eram fericită că am un serviciu", a mai spus ea.

Acum, privind înapoi, Felimina mărturiseşte că nu are niciun regret, ba chiar este de părere că munca a ajutat-o să ajungă până la această vârstă înaintată.

"Cred că să fii alături de oameni îţi ţine mintea ocupată. Duminica după-amiază ies la plimbare cu câinele meu, pentru că nu lucrez. Nu petrec prea mult timp în faţa televizorului, cu excepţia jurnalelor de ştiri, pe care le urmăresc. Citesc ziarul zilnic pentru că mi se pare că de acolo aflu mai multe lucruri. Deseori, oamenii bătrâni sunt daţi la o parte şi uitaţi. Nu e şi cazul meu. Eu vreau să continui să lucrez. Cred că vârstnicii ar trebui să fie lăsaţi să muncească atât timp cât vor", a adăugat Felimina în cele din urmă.