MENIU

Antrenament EXTREM pentru Olimpiada de la Soci, în India

Antrenament extrem pentru Soci: indianul Shiva Keshavan e unul dintre favoriţii la sanie

Indianul Shiva Keshavan este un exemplu pentru toţi iubitorii sportului. Se numără printre favoriţii la proba de sanie la Olimpiada de la Soci, asta în condiţiile în care în ţara sa nu există nici măcar o pistă pe care să se antreneze.

Shiva Keshavan spune: "Nu avem o pistă de sanie în India. Pentru a ne antrena am modificat sania, am pus roţi în loc de lame. Mergem în singurul loc unde putem practica, pe munte".

În cazul în care Shiva Keshavan va câştiga la Soci, va fi o medalie personală. La fel ca ceilalţi doi sportivi indieni care îl însoţesc la Olimpiadă, Shiva participă pe cont propriu după ce comitetul olimpic de la New Delhi nu a reuşit să aleagă o nouă conducere în urma unui scandal de corupţie.

Comitetul Internaţional a cerut Indiei să îşi aleagă reprezentanţii până la 7 februarie, când are loc ceremonia de deschidere de la Soci. India, care nu are nicio medalie la Jocurile Olimpice de Iarnă, a stabilit, însă, alegerile două zile mai târziu, la 9 februarie.

"Cu toţii ne dăm cu sania când suntem mici. Proba de sanie este practic un săniuş extrem pentru că aluneci foarte repede. Nu este vorba doar despre curaj. Trebuie să vezi cum se comportă corpul tău în condiţii extreme".

Antrenamentul sportivului indian este mai periculos decât competiţia propriu-zisă. Cel puţin la Soci nu va trebui să coboare pe o autostradă aglomerată, iar drumul spre o medalie va fi ceva mai liber.