MENIU

Alimente care pot ţine loc cu brio produselor clasice de curățenie

Lasă deoparte produsele de curăţenie obişnuite şi încearcă câteva alimente din casă pentru a face ca totul să strălucească de curăţenie, scrie apropotv.ro.

Multe dintre lucrurile pe care le ai în casă pot ţine loc cu brio produselor clasice, care uneori deranjează prin miros. Ulei de măsline, ceapa sau bicarbonatul de sodiu sunt doar câteva dintre cele care au randament.

Ceapa

Cu o jumătate de ceapă poţi curăţa grătarul de grăsimea nedorită.

Uleiul de măsline sau untul

Curăţă răşina dacă pui deasupra puţin ulei de măsline sau freci cu unt şi laşi să acţioneze. La final clăteşti cu apă şi săpun. Poţi repeta procedura de câte ori este nevoie.

Coca-cola

Este bună şi la curăţat vasul de toaletă. Toarnă, lasă să acţioneze, apoi clăteşte.

Ketchup

Aciditatea roşiilor curăţă cu brio vasele din cupru. Aplică puţin ketchup pe vasul dorit, lasă să acţioneze între 5 şi 30 de minute, în funcţie de cât de afectat este recipientul, apoi clăteşte. Mai poţi încerca şi zeama de lămâie cu bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu

Dacă ai un covor care a mucegăit atunci presară puţin bicarbonat de sodiu deasupra. lasă să acţioneze apoi aspiră locul.

Bicarbonatul de sodiu este bun şi la curăţarea cuptorului cu microunde. Udă puţin pereţii cuptorului, apoi pune bicarbonat şi lasă aşa chiar peste noapte. Şterge uşor la final.

Mai multe articole despre:
alimente curat cămara