MENIU

Alimente care albesc dinții în mod natural - Uită de tratamente costisitoare sau proceduri complexe

Alimente care albesc dinții în mod natural - Uită de tratamente costisitoare sau proceduri complexe

Un zâmbet strălucitor și dinți albi sunt elemente esențiale ale unei prezențe pline de încredere. Pentru a obține sau menține această strălucire a dinților, nu este nevoie să apelăm la tratamente costisitoare sau proceduri complexe. Există o varietate de alimente sănătoase și naturale care pot contribui la albirea dinților în mod natural și eficient.

Există multe produse de albire a dinților pe piață. Se poate alege între pastă de dinți de albire, benzi sau gel de albire. Dentistul poate oferi, de asemenea, albire profesională. Dar aceste tratamente pot fi costisitoare. De asemenea, ele conțin substanțe chimice, care pot fi dure pentru dinți și gingii.

Deși există unele dovezi că aceste alimente funcționează, efectele lor sunt în principal empirice și teoretice. Cu toate acestea, nu strică o încercare.

Căpșunile conțin acid malic. Despre acest acid se spune că are proprietăți de albire, care pot ajuta la albirea dinților pătați.

Acidul malic poate crește, de asemenea, producția de salivă la persoanele cu gură uscată. Saliva protejează împotriva cariilor dentare, o cauză comună a decolorării, prin spălarea alimentelor și a resturilor. Pepenele roșu are mai mult acid malic decât căpșunile. De asemenea, unii oameni spun că textura fibroasă a pepenelui roșu îți freacă dinții, ceea ce ajută la îndepărtarea petelor. Totuși, nu există dovezi științifice care să susțină această afirmație, mai notează sursa citată anterior.

Merele, nu doar că sunt delicioase, dar au și un efect de curățare asupra dinților. Aceste fructe au un conținut ridicat de apă și fibre, care stimulează producția de salivă. Saliva ajută la neutralizarea acidului și a bacteriilor din gură, prevenind formarea petelor și a decolorărilor dentare. 

Citiți continuarea pe avantaje.ro

Mai multe articole despre:
albire dinti alimente