MENIU

Adevărul ţinut ascuns. Ce se întâmplă în organism atunci când consumi seminţe de dovleac

Seminte de dovleac

Cauţi o gustare care să fie şi benefică în acelaşi timp? Nu mai e nevoie, seminţele de dovleac sunt exact ceea ce cauţi!

Seminţele de dovleac conţin o mulţime de nutrienţi, cum ar fi: magneziu, proteine, zinc etc. Aceste seminţe sunt o sursă uriaşă de nutrienţi într-o mică "carapace".

Află cele 6 benefici chiar acum!

1. Beneficii anti-inflamatorii
Seminţele de dovleac sunt cunoscute pentru efectele lor anti-inflamatorii. Într-un studiu, s-a dovedit a funcţiona pe post de medicament anti-inflamatoriu cu indometacina. Indometacina este folosită pentru a trata artrita fără efecte adverse.

2. Beneficii pentru femeile la menopauza
Uleiul din seminţe de dovleac este bogat în fitoestrogeni naturali care pot duce la o creştere semnificativă în nivelul colesterolului HDL. Pe lângă asta reduc presiunea din sânge, durerile de cap, durerile articulare, bufeurile şi alte simptome ale menopauzei.

3. Cresc imunitatea
Seminţele de dovleac sunt bogate în zinc, un mineral esenţial care joacă un rol important în funcţia imunitară. Institutul Naţional de Medicină recomandă 8 mg de zinc pe zi pentru o femeie adultă. În jur de 250 g de seminţe de dovleac conţin 6.59 mg şi aproape ating doza zilnică recomandată.

4. Pline de antioxidanţi
Seminţele de dovleac sunt bogate în antioxidanţi. Conţin vitamina E şi o serie de alte minerale.

Mai mult pe lyla.ro

Mai multe articole despre:
seminte dovleac ce se intampla in corp