MENIU

Actriţa Maisie Williams a primit un certificat din partea Guiness World Records. Care e motivul

Maisie Williams, actriţa care joacă rolul Arya Stark în „Game of Thrones”, a primit, în numele HBO, un certificat din partea organizaţiei Guiness World Records.

Actriţa britanică Maisie Williams, care interpretează rolul tinerei Arya Stark în producţia „Game of Thrones”, a primit un premiu din partea organizaţiei Guiness World Records.

Artista în vârstă de 18 ani a acceptat, în numele HBO, un certificat ce atestă cea mai extinsă difuzare la nivel mondial a unui serial de televiziune. Episodul al doilea al sezonului cinci a fost transmis simultan, pe 19 aprilie, în 173 de state de pe glob, scrie guinnessworldrecords.com.

Recodul deţinut de serialul „Game of Thrones” va fi consemnat în ediţia din 2016 a cărţii, ce va fi lansată pe 10 septembrie.

„Sunt foarte bucuroasă că Game of Thrones  a reuşit să intre în Cartea Recordurilor. O să-i spun asta fratelui meu, care primeşte această carte în fiecare an, de Crăciun. Abia aştept să-i văd reacţia de pe chip”, a spus Maisie Williams.

Inspirat din seria de romane „Cântec de gheaţă şi foc”/„A Song of Ice and Fire”, de George R. R. Martin, serialul „Game of Thrones”/„Urzeala tronurilor” are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros.

R. R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi, inclusiv în română, şi s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.

Serialul „Game of Thrones”, produs şi difuzat de postul HBO, a primit anul acesta 24 de nominalizări la Primetime Emmy Awards 2015. Premiile vor fi decernate în cadrul unei gale programate să se desfăşoare pe 20 septembrie.