MENIU

Acest bărbat nu s-a mai spălat de 12 ani. Motivul bizar pentru care nu mai face duş

Un inginer chimist din Marea Britanie face un experiment inedit. Dave Whitlock nu a mai făcut duş de peste 12 ani, dar foloseşte, în schimb, un spray special pe care îl pulverizează pe piele.

Un cercetător britanic susţine că nu a mai făcut baie de 12 ani. Motivul? Dave Whitlock susţine că face un experiment ştiinţific, astfel că, în loc să se spele, foloseşte un spray special care ajută bacteriile să trăiască în continuare pe corpul lui.

Bărbatul a povestit că ideea despre „bacteriile bune” i-a venit în trecut, când o femeie cu care se întâlnea la vremea respectivă l-a întrebat de ce calului ei îi place să se tăvălească pe pământ, prin noroi, în timpul verii, scrie Daily Mail.

„Singurul lucru pentru care caii ar fi dezvoltat acest tip de comportament este dacă ar fi avut beneficii evoluţionare substanţiale din asta”, a explicat Dave.

Aşadar, cercetătorul a decis să înceapă să testeze un spray denumit „Mother Dirt”, care nu are miros.

„Igiena modernă a diminuat balanţa naturală a bacteriilor de la nivelul epidermei”, au explicat reprezentanţii AOBiome, compania producătoare a respectivului spray, la înfiinţarea căreia a contribuit şi Dave. „AOBiome este interesată să exploreze potenţialele efecte fiziologice pentru prevenirea infecţiilor, îmbunătăţirea structurii pielii şi îmbunătăţirea vascularizării”, au adăugat ei în cele din urmă.