MENIU

A vrut să-şi apere stăpânul şi a sărit să muşte un poliţist. Ce a urmat întrece orice imaginaţie!

A vrut să-şi apere stăpânul şi a sărit să muşte un poliţist. Ce a urmat întrece orice imaginaţie!

De-a lungul timpului, presa, în special, a relatat cazuri în care oamenii legii au fost nevoiţi să împuşte câini, în legitimă apărare. Au existat, însă, şi cazuri în care câinii au făcut gesturi disperate pentru a-şi apăra stăpânii, uneori chiar şi cu preţul vieţii. Se ştie doar că aceştia ar face orice ca să-şi protejeze "familia" de ceea ce ei consideră a fi "ameninţare".

Pornind de la aceşti factori, o secţie de Poliţie din Round Rock, Texas, a cerut oamenilor legii să participe la un curs obligatoriu despre cum să se poarte în prezenţa câinilor agresivi. Lecţia ţine opt ore şi este ţinută de un dresor profesionist, relatează barkpost.com.

Cursul şi-a dovedit însemnătatea în momentul în care poliţistul Randall Frederick s-a prezentat la o adresă pentru a răspunde unui apel făcut de Geoffrey Wightman, care semnala o ceartă între vecini. Când a sunat la uşă, fiul de 4 ani al lui Geoffrey i-a deschis, dar, iritat de scandalul vecinilor, Jillaroo, câinele familiei, s-a năpustit asupra poliţistului şi l-a muşcat. De două ori!

Graţie instruirii primite la curs, poliţistul şi-a înfrânat instinctul de conservare, a scos instrumentul de dresaj pe care l-a primit la curs şi, acţionându-l, a reuşit să calmeze animalul.

Din fericire, rănile suferite de poliţist au fost minore şi nu a avut nevoie de spitalizare. Veştile nu sunt la fel de bune, însă, şi pentru Jillaroo. Căţelul se află, în prezent, în "arest la domiciliu", dar promite să-şi revizuiască atitudinea.