MENIU

A găsit un portofel cu 2.300 de dolari, dar nu a stat pe gânduri. "Nici nu am numărat banii"

Un adolescent american a înapoiat un portofel pe care cineva îl pierduse şi în care se aflau 2.300 de dolari. Gestul său este impresionant, în contextul în care familia lui are serioase probleme financiare.

Un adolescent din Fremont, SUA, a impresionat întreaga lume cu o faptă pe care a făcut-o. Tommy O’Connor a înapoiat un portofel plin cu bani găsit pe stradă, deşi provine dintr-o familie cu o situaţie financiară dificilă.

Băiatul se ducea să facă nişte cumpărături când a văzut pe trotuar un portofel în care se aflau nu mai puţin de 2.300 de dolari. Nu a stat pe gânduri, ci l-a luat şi i l-a dat unei profesoare de la şcoala unde învaţă, în speranţa că aceasta va reuşi să-l înapoieze proprietarului, relatează CBS San Francisco.

„Nici nu am numărat banii când am găsit portofelul. M-am gândit că, probabil, erau banii cuiva pentru chirie sau ceva de genul acesta”, a povestit el.

În cele din urmă, portofolul a ajuns la bătrânul care îl pierduse. Acesta l-a răsplătit pe Tommy cu 50 de dolari.

„Având în vedere că trăim de pe o lună pe alta, era chiar o sumă mare de bani şi sunt foarte mândră  (de Tommy, n. re) că a procedat aşa”, a spus mama adolescentului.