MENIU

10 mai, Izvorul Tămăduirii. Ce trebui să faci în această zi, pentru a avea noroc tot anul?

Izvorul Tamaduirii reprezintă o dată extrem de importantă

Izorul Tămăduirii este una dintre cele mai importante date din Săptămâna Luminată. Ea este prăznuită în prima vineri de după Paște, iar în popor există o sumedenii de tradiţii privind această zi.

În funcție de zonele țării, există numeroase tradiții legate de Izvorul Tămădurii, iar respectarea lor ar aduce noroc.

  • Jurământul. În unele zone ale țării, tinerii trebuie să-și jure loialitate şi să facă schimb de obiecte cu valoare sentimentală. Spre exemplu, un colac, un vas de lut sau o lumânare.
  • Înfrățitul. Este, de fapt, un legământ între fete sau între băieți, dar și persoanele mature pot împlini acest legământ. Potrivit tradiției, cele două persoane care s-au ”legat” trebuie să se ajute reciproc până la moarte.
  • Plăcinta cu brânză. O altă tradiție se referă la plăcinta cu brânză. Se spune că cine o va consuma în prima zi de vineri de după Paște va avea noroc tot anul și va fi ferit de necazuri.
  • Sticla cu apă. De asemenea, de Izvorul Tămduirii, se oferă sticle de apă îmbuteliată sau apă în recipiente speciale. Astfel, sunt feriți de boli cei care dăruiesc, dar și cei care primes, conform tradiției, scrie  crestinortodox.ro..
Mai multe articole despre:
izvorul tamaduirii noroc obiceiuri traditii paste