MENIU

9 greșeli pe care le faci în baie și cum să nu le mai repeți niciodată

9 greșeli pe care le faci în baie și cum să nu le mai repeți niciodată

Iată o listă cu 9 obiceiuri nesănătoase pe care le avem în baie și care ne influențează viața într-un mod mai scârbos decât îți poți imagina:

1. Îți pui periuța de dinți prea aproape de toaletă

Un articol publicat în Harvard University Gazette preciza că „de fiecare dată când trageți apa, particule din toaletă zboară circa doi metri”. Dacă periuța este prea aproape, îți poți închipui ce se întâmplă. Cu alte cuvinte, lasă capacul toaletei înainte de a trage apa și spală-ți sau înlocuiește-ți periuța în mod regulat. Ai grijă să nu acoperi periuța pentru că „un mediu umed, cum ar fi un ambalaj, duce la apariția microorganismelor, spre deosebire de aer”, potrivit Asociației Dentare Americane.

2. Folosești prosopul de baie de prea multe ori

Avem vești proaste pentru cele ce urăsc să spele rufele pentru că bacteriile se înmulțesc ușor în prosoapele umede de baie. Când refolosești prosopul, bacteriile ajung din nou pe tine. Doctorul Elizabeth Scott, codirector al Centrului de Igienă și Sănătate de la Simmons College, susține că „dacă ai o rană de orice natură, poți să o infectezi cu bacteriile din prosop”. Ea recomandă să folosim în fiecare zi un prosop curat, dacă îl împărțim cu altcineva, și să schimbăm prosopul cel puțin o dată pe săptămână, dacă îl folosim doar noi.

3. Folosești buretele de baie prea mult timp

Nu trebuie să fim prea atașate de bureții de baie naturali (de tip Loofah), pentru că ei trebuie aruncați după trei sau patru săptămâni. Un studiu a arătat că bacteriile se înmulțesc exponențial prin contact cu substanța din burete. Bureții din materiale sintetice sunt mai rezistenți la bacterii, dar și aceștia trebuie schimbați după circa opt săptămâni.

4. Nu îți speli mâinile pentru un timp suficient de lung

Conform Centrului de Prevenire și Control al Bolilor (CPCB), cel mai eficient lucru pe care îl poți face pentru a reduce riscul împrăștierii bolilor transmisibile este să te speli pe mâini. Un studiu făcut de Universitatea Statului Michigan a arătat că 95% dintre persoanele observate au petrecut mai puțin de 15 de secunde spălându-și mâinile. CPCB recomandă să petrecem minim 20 de secunde făcând asta. Poate suna ca o durată extrem de lungă, dar gândește-te la consecințe dacă nu faci asta: să petreci trei zile în pat din cauza gripei.

Citește restul articolului pe Fabuloase.ro

Mai multe articole despre:
greşeli baie niciodată repeti