MENIU

8 tendinţe culinare de la maeştrii bucătari francezi pentru anul 2014

Tendinţe culinare pentru 2014

In fiecare an, maestrii bucatari francezi au o lista a tendintelor culinare. Acestea se regasesc in meniurile restaurantelor de lux, dar le poti folosi si tu in bucatarie. Iata 8 tendinte culinare ale anului 2014!

1. Conopida

Conopida este, fara indoiala, un aliment la moda, care poate fi gatit intr-o multitudine de feluri. Ceea ce poate nu stiai este ca poate inlocui faina intr-un aluat de pizza sau poate parfuma delicios orezul. Conopida este unul dintre alimentele preferate ale adeptilor bucatariei fara gluten. Oricum ai gati conopida, scoate-i in evidenta savoarea cu un praf de nucsoara.

2. Amestecuri surprinzatoare

Una dintre marile surprize culinare frantuzesti in 2013 a fost cronut, o combinatie intre traditionalul croissant si gogoasa. Anul acesta, chefii supraliciteaza prin inventarea crogerului, un cheeseburger servit in aluat de croissant.

3. Afumaturile

Carnea la gratar si afumaturile creeaza in subconstient ideea de vacanta sau zile libere petrecute cu prietenii. Doar cand simt mirosul de gratar sau de afumatura, majoritatea oamenilor se gandesc la odihna. Daca pana acum afumatura era doar o tehnica de a gati, in 2014 devine o savoare in sine. Nu te gandi doar la carne sau la branzeturi afumate. Exista si ciocolata afumata sau bere afumata.

Citeşte mai multe aici