MENIU

8 obiecte pe care să nu le oferi vreodată rudelor sau prietenilor - Atrag numai nenorociri!

8 obiecte pe care să nu le oferi vreodată rudelor sau prietenilor - Atrag numai nenorociri!

Cadourile pentru rude și prieteni e bine să fie făcute cu multă grijă. Pentru că există obiecte ce pot aduce certuri în familie, necazuri mari între prieteni dar și sărăcie, potrivit tradițiilor și superstițiilor păstrate de români.

Iată o listă cu câteva obiecte pe care nu este bine să le dăruiești rudelor și prietenilor pentru că atrag numai răul, spun unele tradiții la români.

1. Ceasul

Ceasul poate opri timpul norocului și al vieții tale fericite, poate aduce certuri și confuzie în casă. În plus, ceasurile de mână sunt alese nu numai pentru frumusețea lor, ci și intuitiv. Ceasul trebuie să stea pe mână fără să-ți provoace disconfort. Dacă tot te-ai decis să faci un astfel de cadou, atunci cere o monedă pentru el. În acest caz, darul se transformă într-o achiziție, iar superstițiile sunt neutralizate.

2. Cuțitul

Să dăruiești cuțite, de asemenea, este un semn foarte rău. Se crede că cuțitul, dacă este oferit cadou, poate deveni motivul certurilor și dezacordurilor. O veche superstiție spune că un cuțit poate atrage forțele malefice, de aici și credința că dacă vei mânca de pe cuțit – vei deveni rău.

Desigur, aceasta este mai mult o prejudecată. Armele reci încă mai sunt considerate un cadou binevenit printre bărbați. Și atunci când dăruiești un cuțit, funcționează regula „monedei”.

3. Foarfeca 

Se spune că foarfeca scurtează viața, taie relațiile cu ceilalți. Nu lua o foarfecă, nu ezita să refuzi un astfel de cadou.

4. Oglinda

Se spune că un cadou sub forma unei oglinzi ne ia frumusețea, tinerețea și bucuria. Deosebit de periculoase sunt oglinzile vechi. Cel mai bine este să nu iei un astfel de cadou, iar dacă nu poți refuza, atunci aruncă-l.

5. Batista

Se crede că odată cu batista în casă intră lacrimile și tristețile altora. O superstiție foarte veche se referă și la prosop. Se credea că un astfel de cadou putea duce la o despărțire lungă.

Ar trebui să renunți la un astfel de cadou doar dacă destinatarul este o persoană foarte superstițioasă.

6. Șosetele

Se pare că nu este bine când soția îi dăruiește șosete soțului, deoarece acesta poate pleca din casă cu ele.

7. Perlele

Destul de ciudat, dar perlele simbolizează lacrimi. Strămoșii noștri credeau că femeia va fi nefericită până când nu va scăpa de un astfel de dar. Dacă primești în dar perle de la o femeie, atunci există riscul ca ea să-ți ia tinerețea și frumusețea.

8. Lanțurile

Oamenii înțelepți spun că dacă lanțul dăruit dintr-o dată se rupe (și nimeni nu este asigurat de asta), atunci, conform credinței populare, acest lucru poate duce la o ruptură a relației cu cel care ți l-a dăruit.

Sursa

Mai multe articole despre:
cadouri daruri obiecte ce aduc rau