MENIU

6 alimente afrodisiace care aprind dorința de sex

Anca Alungulesei – fondator al RawCoco, prima cofetarie-ceainarie raw-vegana din Romania, specialist in deserturi raw-vegan si in programe de detox cu sucuri naturale din legume si fructe, ne-a descris 6 alimente afrodisiace și beneficiile lor. Sunt alimente accesibile oricui, la prețuri minime.

Știm deja că ceea ce mâncam are o influență directă asupra funcțiilor organismului, prin urmare, anumite alimente pot îmbunătăţi viaţa sexuala in mod semnificativ. De multe ori neglijam acesta componenta principala a vieţii noastre. Motivele sunt diverse: educaţia, ruşinea, jena. Nu prea ne vine sa discutam despre problemele sexuale ca si cum am discuta despre problema pe care o avem la o mana sau la un picior. Când ne doare capul sau stomacul ne vine sa împărtăşim tuturor. Insa când realizam ca avem o problema cu viaţa sexuala si nu mai este cum era, nu prea ne vine sa împărtăşim nimănui acest aspect. Pentru ca avem senzaţia ca aşa ceva nu ni se poate întâmplă tocmai noua. Staţi linişti dragilor. La un moment dat ni se întâmplă tuturor. Din păcate, odată cu înaintarea in vârsta, libidoul nostru este in continua scădere. Insa asta nu înseamnă ca nu-l putem stimula si ca lucrurile trebuie sa rămână aşa. Viaţa sexuala este o componenta extrem de importanta a vieţii noastre pentru care nu trebuie sa o neglijam.
Astăzi îţi propun 6 alimente afrodisiace care te pot ajuta, într-un mod cat se poate de natural, sa aprinzi pasiunea si dorinţa sexuala in cuplu. Natural. Fara sa te simţi prost sau fara sa recunoşti ca ai sau nu o problema. Sunt alimente pe care le ai in frigider sau pe care le vezi pe raftul supermarketului. Sau pe care le consumi fara sa ştii cum acţionează ele., povestește Anca Alungulesei



1. Mierea de albine
În afară de faptul ca este dulce, lipicioasa și atractiva la gust, mierea de albine constituie o mare sursă de minerale (calciu, magneziu potasiu, fosfor, sodiu), care ajuta organismul sa metabolizeze estrogenul (hormon sexual feminin). Studiile indica faptul ca mierea de albine poate, de asemenea, crește nivelul de testosteron din sânge (responsabil de amplificarea dorinţei sexuala si a orgasmului atât la bărbaţi cat si femei). În plus, mierea conţine vitamina B, nutrienţi, enzime și fitochimicale. Deci, alege mierea de albine in detrimentul zaharului alb rafinat, care nu îţi aduce nici un beneficiu ci provoca doar dezechilibre in organism.

2. Stridiile
Stridiile sunt considerate afrodisiace pentru conținutul său ridicat de zinc, care ajuta la producerea spermei si la creşterea libidoului. Deci, dragi domni, nu evitaţi stridiile, atunci când va invitaţi iubita in oraş, la o cina romantica. Seara se poate încheia într-un mod cat se poate de minunat. Este important sa ştiţi faptul ca stridiile trebuie consumate crude si stropite cu zeama de lămâie.

3. Usturoiul
Deși mulți persoane refuză să consume usturoiul din cauza aromei si mirosului puternic, este bine de ştiut faptul ca acesta conține alicină, un ingredient care creste fluxul de sânge si îmbunătăţeşte sexualitatea. Deci, consumul de usturoi in doi este soluţia ideala pentru a evita neplăcerea mirosului si a gustului de usturoi.

4. Smochinele
Dulci și cremoase in interior, smochinele au fost asociate cu sexul și fertilitatea din timpurile străvechi. Se spune că a fost fructul preferat de Cleopatra și grecii antici îl considerau sacru. Adevărul este ca, in mod normal, smochinele nu fac parte de pe lista noastră de cumpărături. Insa pana acum nu ştiai, secretul Cleopatrei, nu?

5. Bananele
Bananele sunt bogate in potasiu, magneziu si vitamine B conține, de asemenea, minerale chelare și o enzima, numita bromelaina care creste libidoul masculin. Desi domnii nu vor recunoaşte niciodată lipsa libidoului, ar putea insa sa consume, in fiecare zi, cate o banana... just in case

6. Migdalele
Se spune că mirosul si gustul de migdale trezește pasiune la femei. Acestea conțin, de asemenea, doze mari de vitamina E, magneziu si fibre. Inca din antichitate au fost privite ca un simbol al fertilităţii. Sincera sa fiu, eu personal nu prea îmi dau seama daca mirosul si gustul de migdale îmi trezesc ceva sau nu, insa consum in fiecare zi cate un pahar de lapte de migdale. Probabil o fi intuitiv...



Acestea fiind spuse, iată ca avem alimente la îndemână pentru a ne îmbunătăţi viaţa in doi si, implicit, starea de bine. Sa fim fericiţi si sa ne iubim mult.

Mai multe articole despre:
afrodisiac Anca Alungulesei alimente afrodisiace