MENIU

4 remedii pentru călcâiele crăpate pe care le poți aplica acasă

4 remedii pentru călcâiele crăpate pe care le poți aplica acasă

Dacă ai călcâiele crăpate, înseamnă că nu acorzi probabil îngrijirea și atenția necesară tălpilor tale. Uite câteva remedii pe care poți să le faci acasă pentru a vindeca călcâiele crăpate:

1. Igiena

Să le oferi tălpilor tale igiena corespunzătoare este una din cele mai bune și esențiale tratamente. Ar trebui să îți speli picioarele de fiecare dată când te întorci acasă, mai ales dacă ai purtat pantofi cu toc care îți expun tălpile la mizerie, praf și poluare. Acordă-le o baie în apă caldă cu un săpun hidratant. Asta va înmuia straturile de piele moartă și îți va ajuta pielea să se exfolieze mai repede.

2. Crema hidratantă

Călcâiele crăpate sunt cauzate de o cantitate mare de piele moartă și uscată. Această piele se strânge și devine prea mică pentru ele ceea ce duce la crăpare. Ca remediu, poți să îți pui tălpile în apă caldă și apoi să le usuci cu un prosop. Aplică niște cremă hidratantă și pune o pereche de șosete în picioare. Substanța emolientă din cremă și caldura dată de șosete vor calma pielea și vor ajuta celulele moarte să se curețe mai ușor. Dimineața următoare, îți poți freca călcâiele cu o piatră ponce.

Citește restul articolului pe Fabuloase.ro

Mai multe articole despre:
remedii acasă călcâie crăpate aplicate