MENIU

4 GREȘELI pe care și tu le faci atunci când ai părul ud. MOTIVUL pentru care trebuie evitate

Păr ud

Știm cu toții că părul ud este fragil și, tocmai de aceea, este predispus a se rupe mult mai ușor, iar din acest motiv trebuie tratat și îngrijit cu atenție. Pieptănatul imediat după ce a fost spălat, uscatul cu uscătorul de păr în mod constant sau culcatul noaptea cu părul încă ud, învelit în prosop, sunt doar câteva dintre obicieurile de care trbuie să scapi dacă îți dorești un păr frumos și, mai ales, sănătos. 

Iată care sunt cele mai frecvente greșelei pe care trebuie să le eviți atunci când părul este încă ud:

1. Nu îți descurca părul atunci când este ud, agresându-l cu pieptănul sau peria

Să îți descurci părul după ce îl speli, cât este încă ud, este o greșeală pe care majoritatea femeilor o fac. Aceasta duce însă la ruperea firelor de păr și, în timp, chiar la slăbirea rezistenței acestuia. Părul se va peria și descurca doar atunci când este uscat, respectiv înainte de a-l spăla. După spălat, pentru a fi mai ușor de întreținut, se poate aplica un ulei special pe vărfurile acestuia. De asemenea, balsamul folosit după spălarea părului ajută la descurcarea acestuia, odată ce este uscat.

2. Evită să usuci părul în permanență cu uscătorul și, dacă nu ai încotro, nu îl folosi la puterea maximă

Uscarea părului cu uscătorul nu trebuie să devină o rutină, mai ales dacă obișnuiești să faci asta la capacitatea maximă a uscătoruluid e păr. Ori de câte ori ai ocazia, lasă părul să se usuce singur, fapt ce va păstra elasticitatea firelor de păr și îl va face să arate proaspăt și sănătos. Dacă totuși ești pe grabă și alegi uscătorul, atunci nu pierde din vedere că înainte de a-ți usca părul cu uscătorul, acesta trebuie șters ușor cu prosopul sau lasat liber câteva minute să se usuce puțin.

3. Nu îți agresa părul în timpul ștersului oricât de bogată ar fi podoaba ta capilară

Părul nu trebuie uscat prin mișcări puternice, dar nici să îl freci cu prospoul de mai multe ori, imediat după ce ieși din duș. Cel mai bine este să îl storci ușor pentru a elimina toată apă din el, după care să îl tamponezi cu un prospo uscat. 

4. Nu îți strânge părul într-un coc sau în coadă de cal cât este încă ud

Elasticitatea părului se schimbă când acesta se află în proces de usucare. Dacă încerci să îți strângi părul în coadă sau într-un coc cât încă este ud, acesta se poate rupe cu ușurință în jurul elasticului. Uscat, părul va părea tocit acolo unde s-a rupt, nu va mai putea fi aranjat ca înainte și va schimba total aspectul coafurii tale. 

Mai multe articole despre:
par ud greseli sfaturi par ud