MENIU

Zi decisivă pentru Elena Udrea. Se apără la Curtea de Apel București pentru acuzațiile de divulgare de secrete de stat

Foto arhivă Inquam

Elena Udrea are prima apariție publică după ce DNA a dat-o pe mâna DIICOT. Fosta șefă de la Turism este vizată într-un nou dosar, în urma unei plângeri pe care au făcut-o chiar procurorii anticorupție. DNA o acuză pe Udrea că ar fi divulgat secrete de stat.

DNA a depus o plângere la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) în care o acuză pe Udrea de divulgarea unor informații secrete de stat. Avocatul acesteia susține că plicul cu informațiile secrete a fost găsit în curtea locuinței clientei sale.

Totul a pornit la ședința de judecată din decembrie 2020, când, în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, Udrea a cerut ca ședința să fie declarată nepublică, pe motiv că dorește să arate judecătorului o serie de documente „strict secrete”.

Instanța i-a acceptat cererea și Udrea a depus un plic deschis despre care a susținut că a intrat în posesia ei cu o zi înainte, iar documentele din el fac referire la activitatea a trei denunțători din dosar. Potrivit unui participant la proces, documentele în cauză ar fi avut legătură cu o cerere anterioară a Elenei Udrea de a formula o adresă către Seviciul Român de Informații (SRI) pentru a da relații despre cei trei denunțători ai ei, cerere respinsă la momentul respectiv de Curtea de Apel București.

Mai multe articole despre: