MENIU

VERDICT în cazul Colectiv: Judecătorii cercetează cum au fost tratate victimele în spitale

Judecătorii decid astăzi soarta dosarului în care este cercetat tratamentul primit în spitale de victimele de la Colectiv. Rudele celor răniți au cerut instanței să oblige procurorii să finalizeze ancheta. 64 de tineri au murit din cauza rănilor. 

Procurorii anchetează speța încă din 2016. Atunci, rudele victimelor au depus o plângere penală prin care au reclamat modul în care au fost tratați în spitale cei arși.

Încă din 2015, din primele zile de după tragedie, s-a vorbit despre infecțiile luate din spitale de pacienți, infecții care ar fi provocat decesul unor victime.

Procesul de la Instanța Supremă a fost suspendat pe timpul stării de urgență, iar magistrații au amânat pronunțarea pentru 25 iunie 2020. Practic, procurorii ar putea primi un termen până la care să finalizeze dosarul.

Reamintim că la sfârșitul anului trecut, inculpații din dosarul Colectiv au primit pedepse cu închisoarea. Fostul primar al Primăriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la opt ani și șase luni, iar cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani și opt luni de închisoare cu executare, în primă instanță.

Mai multe articole despre:
colectiv