MENIU

Val de percheziții la Vaslui. Mascații au dat atacul la polițiștii și agenții de frontieră corupți

9 polițiști au fost aduși la audieri

Val de percheziții la Vaslui. Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) și procurori au efectuat percheziţii domiciliare în 16 locaţii, de pe raza municipiului Huşi, inclusiv la sediul unei instituţii publice. Acțiunea de amploare vizează infracţiuni de luare de mită care ar fi fost comise de către poliţişti şi poliţişti de frontieră. 

"Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 şi până în prezent, poliţişti din cadrul IPJ Vaslui - Poliţia municipiului Huşi şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Huşi, având atribuţii pe linie rutieră, au pretins şi primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 1.500 de lei, pentru a nu-i sancţiona contravenţional. Faptele penale au fost iniţial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupţie - 0800.806.806", precizează un comunicat de presă transmis de reprezentanţii DGA.

 

La percheziţii participă ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DGA - serviciile anticorupţie din judeţele Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Bacău şi Neamţ,

 

În cursul zilei de marţi au fost puse în executare un număr de 11 mandate de aducere pentru 11 suspecţi, dintre care 8 agenţi de poliţie din cadrul IPJ Vaslui - Poliţia municipiului Huşi, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui şi alte 2 persoane fără calitate specială.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Anchete din cadrul DGA, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi de cel al conducerii Inspectoratului Poliţiei Judeţene Vaslui.

"Direcţia Generală Anticorupţie, instituţie cu atribuţii pe linia prevenirii şi combaterii corupţiei în rândul angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu celelalte structuri MAI, în cazul de faţă IGPR - IPJ Vaslui, acordă o importanţă majoră menţinerii unui climat de integritate, prin identificarea şi cercetarea angajaţilor care încalcă legea, astfel încât să fie eliminate orice suspiciuni sau vulnerabilităţi de natură să prejudicieze imaginea ministerului", se mai arată în comunicat.

Mai multe articole despre:
perchezitii vaslui mascati politisti corupti vamesi