MENIU

Un condamnat indecis. A cerut reducerea pedepsei, dar s-a răzgândit. Are de executat 12 ani de închisoare

Foto arhivă Inquam

Un condamnat din Vaslui a cerut reducerea pedepsei, acesta având de executat 12 ani de închisoare. Numai că, pus față în față cu judecătorii, bărbatul a declarat că nu-și însușește cererea de revizuire.

Condamnat la închisoare pe viață dar si la 12 ani pentru tâlhărie calificată, Crețu Gheorghe a ajuns, zilele trecute, în fața magistraților Tribunalului Vaslui, cu o cerere de revizuire a sentinței. Pus fața în fată cu judecătorii, bărbatul a dat înapoi si a declarat că nu-si însușește cererea de revizuire.

Crețu a ajuns în spatele gratiilor după ce, în 2019, avea să săvârșească una dintre cele mai sângeroase crime petrecute în județul Vaslui. Pentru 15.000 de lei, Gheorghe Crețu a căsăpit doi bătrâni din comuna Zorleni.

Individul a comis oribila faptă la scurt timp după ce fusese eliberat din închisoare

În 2018, acesta fusese condamnat pentru un cumul de infracțiuni comise în perioada 2015 – 2016: furt, furt calificat, tâlhărie, tâlhărie calificată, toate comise în Zorleni si Bârlad. A primit de la judecătorii bârlădeni 5 ani, 4 luni si 10 zile de pușcărie.

Dornic să obțină bani multi si nemunciți, Gheorghe Crețu nu s-a dat în lături să-i omoare pe cei doi  vecini, cu o cruzime de neimaginat. Neculai (86 de ani) si Elena (82 de ani) Coșeru au fost căsăpiți pentru 15.000 de lei. Atât a furat din casa pe care a răscolit-o până la ultimul cotlon.

Condamnat la cea mai mare pedeapsă pe care o putea primi un criminal, Gheorghe Crețu pare să se fi plictisit în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași si a cerut, zilele trecute, revizuirea pedepsei.

S-a dovedit a fi autorul celor două crime

Cererea sa a ajuns pe masa magistraților, dar aceștia au avut parte de o surpriză. Întrebat de motivele revizuirii, Crețu a dat un pas înapoi si a declarat judecătorilor că nu-si însușește cererea de revizuirea sentinței penale. Crețu a ajuns după gratii după ce a fost dovedit ca fiind autorul unei duble crime. La acea vreme, comuna Zorleni a fost zguduită de o veste care a căzut ca un trăsnet!

Doi bătrâni, soț si soție, în vârstă de 86 si 82 de ani, au fost descoperiți morți în casă. Victimele dublei crime erau Neculai si Elena Coșeru. Cei doi bătrâni au fost găsiți de menajera care îi îngrijea, femeia fiind de loc din Bârlad. Aceasta a venit la bătrâni, împreună cu ginerele ei, si a găsit grozăvia: bătrânul mort în curte într-o baltă de sânge, bătrâna moartă în holul casei, cu un cuțit în mână. Peste tot era numai sânge, iar casa era răscolită de sus până jos.

Bătrânii Neculai si Elena Coșeru erau cunoscuți ca fiind gospodari fără pereche. Cu o avere frumoasă, acumulată în ani multi de muncă, acum soții Coșeru, bolnavi si bătrâni, erau îngrijiți de o menajeră, care le era aproape ca o fiică. Femeia venea dimineața si pleca seara de la ei. Așa a fost si atunci când la ora 22:00 a plecat spre Bârlad, lăsând bătrânii în paturile lor. Totul se pare că s-a petrecut spre dimineață. Când a venit menajera la ora 10:00 la ei, s-a îngrozit, a avut un soc si a ieșit țipând la vecini să cheme politia.

Si de aici, lucrurile se știu: politie, procurori, culegere de probe, căutare de amprente, tot ce tine de „bucătăria” criminaliștilor. Criminaliștii de la Serviciul de Investigații Criminale au reușit să strângă destule probe prin care s-a demonstrat că ucigașul lui Neculai si Elena Coșeru este Gheorghe Crețu, de 24 de ani, care locuiește la două case de bătrânii uciși. Recidivist, eliberat din Penitenciarul de la Giurgiu, unde  avea de  ispășit o pedeapsă de 5 ani, 4 luni si 10 zile de închisoare, din care, gratie recursului  compensatoriu, a executat  doar trei ani,  criminalul a pus ochii pe casa si averea familiei Coșeru, plănuind să-i omoare ca să le ia banii.

La finalul dosarului, judecătorii au aplicat cea mai mare pedeapsă posibilă, închisoarea pe viață, la care au mai adăugat 12 ani, pentru tâlhărie calificată, scrie vremeanoua.ro

Mai multe articole despre:
condamnat revizuire pedeapsa reducere pedeapsa